Amsterdam,
27
november
2015
|
11:05
Europe/Amsterdam

Vesteda tekent turnkey overeenkomst voor tweede project in Schuytgraaf Arnhem

Vesteda heeft een turnkey overeenkomst gesloten voor de bouw van 31 eengezinswoningen in de stadsuitbreidingswijk Schuytgraaf in Arnhem. Het project Lunahof wordt net als het eerdere project Helioshof gerealiseerd door Reinbouw B.V. Oplevering vindt naar verwachting halverwege 2016 plaats. Inclusief Lunahof heeft Vesteda in totaal vijf complexen in Arnhem.

De eengezinswoningen zijn ontworpen door BDC architecten en worden ontwikkeld en gebouwd door Reinbouw B.V. in samenwerking met BetaalbaarWonenNL. De woningen variëren in woonoppervlakte van 115m2 en 135m2. Op het binnenterrein wordt een parkeervoorziening gerealiseerd voor 26 parkeerplaatsen en een groene ruimte welke als speelvoorziening ingericht kan worden. De woningen worden energiezuinig gebouwd en uitgerust met zonnepanelen.

Nico Mol, director Acquisitions & Development bij Vesteda: “Het project Lunahof vormt een mooie aanvulling op de al bestaande woningportefeuille van Vesteda in Arnhem. In april dit jaar vond de oplevering van ons project Helioshof in Schuytgraaf plaats. Dit project was binnen drie maanden na oplevering volledig verhuurd. Mede gezien het succes van dit project hebben we besloten om te investeren in een tweede project in Schuytgraaf. De woningen passen op basis van regio, huurprijsklasse en energielabel goed in de portefeuille van Vesteda.”

Boilerplate

Over Vesteda

Vesteda is een woningbelegger en -verhuurder die zich richt op duurzame en betaalbare woningen in het middensegment. Vesteda belegt gelden van institutionele beleggers, zoals pensioenfondsen en verzekeraars. De verhuurportefeuille omvat circa 28.000 woningen met een totale waarde van 9 miljard euro. De woningen van Vesteda liggen vooral in economisch sterke gebieden en grootstedelijke regio’s in Nederland.