Amsterdam,
15
oktober
2020
|
22:54
Europe/Amsterdam

Vesteda tekent groene financieringsovereenkomst van 100 miljoen euro

Vesteda heeft vandaag voor het eerst een groene private placement getekend met twee nieuwe leningverstrekkers. Deze onderhandse lening van twee keer 50 miljoen euro heeft een looptijd van 10 en 15 jaar met een rente van 1.03% en 1.38%. Eind december ontvangt Vesteda de gelden van de private placement.

De onderhandse lening is bedoeld voor de (her)financiering van energiezuinige woningen in Vesteda’s woningportefeuille. De financiering is enerzijds bedoeld voor woningen met een energielabel A; anderzijds voor woningen die worden verduurzaamd tot minimaal energielabel C en daarbij tenminste twee labelstappen maken. De gerealiseerde energiebesparingen en CO₂-reducties van deze woningen worden gerapporteerd, en geverifieerd door een onafhankelijke partij.

Frits Vervoort, cfo van Vesteda: “Duurzaamheid maakt een essentieel onderdeel uit van onze strategie voor de lange-termijnwaardeontwikkeling van onze woningportefeuille. Door een sterke focus op duurzaamheid komen we ook in aanmerking voor groene financieringsvormen, zoals deze groene private placement.”