Amsterdam,
05
februari
2021
|
08:44
Europe/Amsterdam

Vesteda start met selectie van eerste huurders voor 3D-geprinte woning

In Bosrijk, Eindhoven worden vijf unieke woningen ‘gebouwd’ met behulp van een 3D-betonprinter. De eerste woning is bijna klaar en Vesteda start met het selecteren van de eerste bewoners.

De vijf woningen krijgen allemaal het uiterlijk van een zwerfkei. De eerste woning is een vrijstaande bungalow met twee slaapkamers en wordt vanaf 1 augustus 2021 verhuurd. De huurprijs bedraagt 800 euro per maand. Deze woning is - net als de meeste Vesteda-woningen - bedoeld voor huurders met een middeninkomen.

Tijdelijke verhuur

De woning wordt in eerste instantie verhuurd voor zes maanden om meer huurders te kunnen laten ervaren hoe het is om in zo’n unieke woning te wonen. Overigens ook omdat rust en privacy nu nog onvoldoende kan worden gegarandeerd. Naast alle bouwactiviteiten voor de andere vier woningen, verwachten we namelijk veel aanloop van belangstellenden.

Aanmelden

Via de website Huren in Milestone kunnen geïnteresseerden hun belangstelling kenbaar maken. Kandidaten met de beste motivatie worden uitgenodigd voor een gesprek en maken hiermee kans om in deze 3D-geprinte woning te wonen.

Project Milestone is een gezamenlijk bouw- en innovatieproject van Eindhoven University of Technology, Van Wijnen, Saint-Gobain Weber Beamix, Gemeente Eindhoven, Witteveen+Bos en Vesteda.