Amsterdam,
04
oktober
2013
|
00:00
Europe/Amsterdam

Vesteda sluit € 675 miljoen aan nieuwe financieringstransacties af

Vesteda heeft recent twee financieringstransacties afgesloten met een volume van in totaal € 675 miljoen. Het betreft enerzijds een senior unsecured bancaire faciliteit van € 625 miljoen van ABN Amro Bank en Rabobank en anderzijds een nieuwe hypothecaire faciliteit van Berlin Hyp AG. De nieuwe bancaire financieringen worden aangewend voor aflossing van € 775 miljoen aan obligaties uit Vesteda’s CMBS programma. Per saldo verlaagt Vesteda haar vreemd vermogen met € 100 miljoen door middel van inbreng van eigen middelen. 

Met deze transacties zet Vesteda een belangrijke stap in haar strategie tot diversificatie van haar financieringsbronnen. Tegelijkertijd realiseert Vesteda haar doelstelling voor verdere ‘deleverage’. De triple A-rating van het resterende CMBS programma blijft ongewijzigd en is naar aanleiding van deze transacties door de Rating Agencies (Standard & Poor’s, Moody’s en Fitch Ratings) herbevestigd. ABN Amro en Bishopsfield Capital Partners traden op als rating advisor voor Vesteda’s CMBS programma.

Voor de herfinanciering van de A6 obligatie heeft Vesteda een nieuwe € 50 miljoen hypothecaire faciliteit met Berlin Hyp AG afgesloten. De resterende € 100 miljoen heeft Vesteda uit eigen middelen afgelost. De aflossing van de A8 obligatie is middels een € 625 miljoen bancaire faciliteit van ABN Amro Bank en Rabobank gerealiseerd.

“Wij zijn erg verheugd dat wij met deze transacties onze financieringsdoelstellingen voor diversificatie en ‘deleverage’ verdere invulling hebben gegeven. De uitbreiding naar bancaire financiering van onze portefeuille en de triple A-rating van ons CMBS programma onderstrepen Vesteda’s solide positie in een buitengewoon dynamische onroerend goed markt”, aldus Luurt van der Ploeg, CFO en CEO a.i. van Vesteda. “Wij zien dan ook vol vertrouwen de volgende stappen in onze financieringsstrategie, waaronder het uitgeven van obligaties, tegemoet.”

Profiel Vesteda
Vesteda is een ondernemend vastgoedbeleggingsfonds dat zich richt op de vastgoedsector ‘woningen’ in Nederland. Vesteda belegt gelden van Nederlandse institutionele beleggers (met name pensioenfondsen). Het totaal in vastgoed geïnvesteerd vermogen bedraagt zo’n € 4,0 miljard. De verhuurportefeuille omvat in totaal ongeveer 25.000 woningen. De kerngebieden van Vesteda liggen in de Randstad en Noord-Brabant.