Amsterdam,
19
september
2020
|
14:27
Europe/Amsterdam

Vesteda ontraadt het inschakelen van verhuurbemiddelaars

Verschillende internetplatforms waar huurhuizen worden aangeboden, misleiden consumenten met onjuiste en onvolledige informatie. Het huuraanbod is veelal afkomstig van websites van verhuurders en vaak niet actueel. Vesteda adviseert woningzoekenden om geen gebruik te maken van dergelijke spiderwebsites, maar zich gratis in te schrijven op de website van verhuurders.

De Consumentenbond verrichtte onlangs onderzoek naar het aanbod van huurwoningen op de websites van 17 verhuurbemiddelaars. Deze websites tonen het woningaanbod van andere woningaanbieders. Bij 12 van de onderzochte websites moesten geïnteresseerde huurders een bedrag tussen 9,95 en 49,95 euro betalen om in contact te kunnen komen met de verhuurder.

Gratis inschrijven op vesteda.com

Anders dan bij websites van verhuurbemiddelaars kunnen woningzoekenden zich gratis inschrijven op vesteda.com. Het aanbod van huurwoningen op de website van Vesteda is altijd actueel, voorzien van recent beeldmateriaal en een uitgebreide omschrijving van de woning, het wooncomplex en de omgeving.

Vesteda bezit, beheert en verhuurt ruim 27.000 woningen in het middensegment. De meeste woningen hebben een huurprijs tussen 750 en 1250 euro per maand.