Amsterdam,
11
januari
2023
|
14:45
Europe/Amsterdam

Vesteda ontraadt het gebruik van verhuurwebsites

Verschillende internetplatforms waar onze huurwoningen op verschijnen, misleiden woningzoekenden met onjuiste en onvolledige informatie. Het huuraanbod wordt gegenereerd door zoekbots en is vaak niet meer actueel of beschikbaar. Deze tussenpartijen wekken de indruk dat woningzoekenden eenmalig ‘inschrijfkosten’ betalen, maar uit de kleine lettertjes in de voorwaarden blijkt dat het vaak gaat om een doorlopend abonnement. De tussenpartijen hebben geen relatie met Vesteda en leggen ook geen rechtstreeks contact met onze verhuurafdeling. Vaak wordt een e-mail van een woningzoekende doorgestuurd naar ons algemene e-mailadres, terwijl zo’n woning al niet meer beschikbaar is. Vesteda adviseert woningzoekenden dan ook om geen gebruik te maken van dergelijke websites. Woningzoekenden kunnen zich gratis inschrijven op onze website en de websites van andere betrouwbare verhuurders.

Toegenomen activiteit
De Consumentenbond onderzocht in 2020 verschillende websites van verhuurbemiddelaars, maar de verhuurafdeling van Vesteda merkt de laatste weken een enorme activiteit van verhuurbemiddelaars. De verhuurafdeling ontvangt dagelijks tientallen automatisch doorgestuurde e-mails van woningzoekenden. Het aantal e-mails is in twee weken tijd opgelopen tot meer dan 500. Deze e-mails verdwijnen uit zicht, omdat e-mails die via verhuurbemiddelaars worden verzonden automatisch in het spamfilter van de mailbox van de verhuurafdeling belanden. Het zoeken van een huurwoning via een verhuurbemiddelaar kost (inschrijf)geld, maar levert dus niets op. 

Gratis inschrijven bij Vesteda
Anders dan bij websites van verhuurbemiddelaars kunnen woningzoekenden zich gratis inschrijven op vesteda.com. Het aanbod van huurwoningen op de website van Vesteda is altijd actueel, voorzien van recent beeldmateriaal en een uitgebreide omschrijving van de woning, het wooncomplex en de omgeving. Vesteda bezit, beheert en verhuurt ruim 27.500 woningen in het middensegment. De gemiddelde huurprijs is iets meer dan 1.000 euro per maand.