Amsterdam,
15
december
2020
|
22:57
Europe/Amsterdam

Vesteda neemt opnieuw strenge maatregelen vanwege corona

Op maandag 14 december kondigde minister-president Rutte strenge maatregelen aan om verdere verspreiding van het coronavirus te voorkomen. De minister-president vroeg om grote terughoudendheid in het aantal onderlinge contacten. Op basis hiervan heeft Vesteda besloten om in ieder geval tot en met 19 januari 2021 het aantal mogelijke contacten tussen huurders, medewerkers en leveranciers tot een minimum te beperken.

Vesteda heeft zwembaden, sauna’s en fitnessruimtes in wooncomplexen in ieder geval tot en met 19 januari 2021 gesloten. Het kabinet verbiedt voor deze periode immers alle binnensporten. Eenvoudige reparaties worden waar mogelijk uitgesteld en voor spoedreparaties zoeken onze leveranciers met huurders naar een goede oplossing. Ook inspecties en bezichtigingen worden volgens een coronaproof werkprotocol georganiseerd. 

Interne afspraken

Medewerkers van Vesteda werken in ieder geval tot en met 19 januari weer volledig vanuit huis, tenzij het echt niet anders kan. Externe bezoekers worden niet toegelaten op onze kantoorlocaties; andersom bezoeken kantoormedewerkers geen externe relaties. Voor onze buitendienstmedewerkers gelden aangepaste regels, volgens een aangepast werkprotocol. Ook onze leveranciers zijn geïnformeerd over onze maatregelen en afspraken. Bovenstaande maatregelen kunnen helaas impact hebben op de snelheid van onze service en dienstverlening. Wij vragen hiervoor begrip van onze huurders.

Eigen verantwoordelijkheid van huurders

Tegelijkertijd vragen wij onze huurders om ook hun eigen verantwoordelijkheid te nemen, zoals voldoende afstand bewaren, het gebruiken van een lift met één persoon of één huishouden en het regelmatig wassen van handen en reinigen van deurklinken.

Financiële moeilijkheden vanwege corona?

Huurders die vanwege de strenge coronamaatregelen in financiële moeilijkheden dreigen te komen, kunnen nog steeds contact opnemen met Vesteda voor maatwerkoplossingen via collections@vesteda.com.