Amsterdam,
11
oktober
2023
|
13:47
Europe/Amsterdam

Vesteda neemt deel aan voorlichtingscampagne voor huurders van Meld Misdaad Anoniem

Staat jouw deur open voor iedereen? Dit is één van de slogans in de nieuwe campagne van Meld Misdaad Anoniem (M.) tegen misstanden in huurwoningen. Criminelen hebben woningen nodig om bijvoorbeeld wapens en cash op te slaan, te dealen, drugs te versnijden of voor illegale prostitutie. Zij verleiden sommige huurders om criminele handelingen te verrichten of zetten ze onder druk om een kamer te verhuren. Door verslaving of financiële problemen kunnen mensen extra kwetsbaar zijn.

Huurders zijn zich vaak niet bewust van de gevolgen van hun contacten met criminelen. Daarnaast heeft criminaliteit een grote impact op de veiligheid in de buurt. De voorlichtingscampagne roept buurtbewoners op om verdachte signalen (anoniem) te melden als er iets niet lijkt te kloppen bij een woning. Het veelvuldig slepen met tassen of andere spullen, verschillende personen die een woning binnen gaan of staan te wachten, nachtelijke klusgeluiden of een bepaalde geur. De campagne helpt huurders om signalen van criminaliteit beter te herkennen. 

Gezamenlijke aanpak 
De campagne wordt in samenwerking met verhuurders, woningcorporaties, gemeente en politie verspreid. Via toolkits, campagnemateriaal en bewonersbrieven leren huurders waar ze op kunnen letten en worden melddrempels verlaagd.  

 Meer informatie staat op de campagnepagina van Meld Misdaad Anoniem.