Amsterdam,
09
januari
2023
|
08:59
Europe/Amsterdam

Vesteda koopt van Heijmans 44 extra appartementen in De Kuil

Nadat Heijmans en Vesteda begin april al overeenstemming hadden bereikt over de aan- en verkoop van 76 appartementen in De Kuil, werd recent een aanvullende overeenkomst getekend voor nog eens 44 huurappartementen. In juni werd gestart met het eerste deel van de bouw van dit project.

In Parkstad in Rotterdam ontwikkelt en bouwt Heijmans De Kuil met voor Vesteda in totaal 120 appartementen, verdeeld over 3 blokken en 45 parkeerplaatsen in de parkeergarage. In april werd bovendien al circa 550m² commerciële ruimte aangekocht door Vesteda. Voor een groot deel van de tweepersoons-appartementen in het complex geldt een zeer betaalbare, gereguleerde huurprijs, die voor een deel met voorrang worden verhuurd aan keyworkers, zoals leraren, verzorgend en verplegend personeel en politie.

Pieter Knauff: “Na de eerdere verwerving van 76 compacte huurwoningen in project De Kuil vergroten en verbreden wij ons huuraanbod met nog eens 44 ruime huurwoningen van gemiddeld 81 m2. Ook deze huurwoningen zijn bedoeld voor mensen met een middeninkomen. De Kuil ligt op loopafstand van de Rijnhaven, NS-station Rotterdam Zuid en tal van andere voorzieningen. Het project scoort hoog op natuurinclusiviteit, milieuprestaties, zoals waterberging en hittestress, en sociale cohesie”.