Amsterdam,
17
februari
2014
|
00:00
Europe/Amsterdam

Vesteda Investment Management bv verkrijgt AIFM-D vergunning

Vesteda Investment Management bv heeft vandaag de AIFM-D vergunning verkregen van de Autoriteit Financiële Markten (AFM). Daarmee is Vesteda de eerste manager in Nederland die een dergelijke vergunning krijgt.

De AIFM-D introduceert binnen Europa een geharmoniseerd kader voor het financiële toezicht op beheerders van beleggingsinstellingen. De AIFM-D is gericht op meer transparantie richting investeerders en toezichthouders en een versterking van de financiële stabiliteit.

Luurt van der Ploeg, CFO, over het belang van deze vergunning voor Vesteda: “Wij zien de AIFM-D vergunning als een kwaliteitsstempel dat onderscheidend zal werken in de markt. De vergunning onderschrijft het profiel van Vesteda Investment Management bv als professionele fondsmanager. We zijn zeer verheugd dat Vesteda als eerste in Nederland deze vergunning heeft. Daarnaast zal de AIFM-D vergunning fungeren als een Europees paspoort wat het aantrekken van Europese institutionele beleggers zal vereenvoudigen.” 

Ruud Spee, directeur Fund Management en projectverantwoordelijk voor de AIFM-D vergunningsaanvraag: “De AIFM-D raakt alle onderdelen in onze bedrijfsvoering. Al in 2011 zijn we dan ook met een multidisciplinair projectteam gestart met het implementatietraject. De implementatie versterkt het besturingsmodel en het risicomanagement binnen Vesteda en draagt bij aan een beheerste en integere bedrijfsvoering.” 

Vesteda Investment Management bv heeft Intertrust geselecteerd als bewaarder vanuit AIFM-D perspectief. KPMG en Stibbe hebben Vesteda Investment Management bv begeleid in het proces van de vergunningsaanvraag. 

Profiel Vesteda
Vesteda Investement Management bv is een ondernemende fondsmanager die zich richt op de vastgoedsector ‘woningen’ in Nederland. Vesteda belegt gelden van institutionele beleggers (met name pensioenfondsen). Het totaal in vastgoed geïnvesteerd vermogen bedroeg ultimo 2013 ruim € 3,8 miljard. De verhuurportefeuille omvatte eind 2013 in totaal 23.791 woningen. De kerngebieden van Vesteda liggen in de Randstad en Noord-Brabant.