Amsterdam,
21
december
2020
|
09:19
Europe/Amsterdam

Vesteda investeert in 98 Haagse appartementen en maisonnettes

In het Energiekwartier, net ten zuiden van het bruisende Regentessekwartier, realiseert Heijmans 98 huurappartementen voor Vesteda. Het complex met de naam Regent II kent verschillende soorten woningen die in grootte variëren van 55 tot 149 m2. De twee-, drie- en vierkamerappartementen en maisonnettes hebben een eigen buitenruimte en een berging in de woning. Op de begane grond wordt een inpandige fietsenstalling gerealiseerd.

Het ontwerp van Regent II is van Geurts & Schulze. Zij haalden hun inspiratie uit het aangrenzende Regentessekwartier. Dit staat bekend als een bruisende buurt met grote herenhuizen in rode baksteen, veel variatie en verrassende pleintjes. De gevels van Regent II zijn van gele en rode bakstenen waarbij nestkastjes worden opgenomen in bijzondere patronen. De bouwblokken lopen in het hart schuin weg waardoor een pleintje ontstaat. Als toren is de Regent II een baken voor de nieuwe buurt.

Pieter Knauff, director Acquistions: “Wij zijn zeer content met de verwerving van deze betaalbare huurwoningen aan de rand van de Haagse binnenstad, gelegen op een plek waar Schilderswijk, Regentesse- en Zeeheldenkwartier bij elkaar komen. De locatie wordt gekenmerkt door haar industriële verleden met de potentie van een aantrekkelijke stedelijke woonomgeving. Een passende toevoeging aan de portefeuille van Vesteda”.

Vanaf 2023 kunnen kandidaten zich via de website van Vesteda aanmelden om hun interesse in een van de huurwoningen kenbaar te maken.