Amsterdam,
07
juni
2017
|
12:45
Europe/Amsterdam

Vesteda introduceert autodelen voor huurders en medewerkers in De Boel in Amsterdam

Vesteda - Marc Bras en Gertjan van der Baan voor De Boel met BMW i3

Vesteda heeft de eerste van tien 100% elektrische BMW i3’s in ontvangst genomen. Deze auto’s worden middels een online platform ingezet als deelauto. De bewoners van complex De Boel en de medewerkers van Vesteda zullen samen de elektrische auto’s gaan delen.

Complex De Boel aan De Boelelaan in Amsterdam, bestaat uit 3.600 m2 kantoor en 154 woningen in het middensegment. De elektrische auto’s zullen beschikbaar zijn voor zowel de huurders in De Boel als de medewerkers van Vesteda. Hiermee draagt Vesteda bij aan het verminderen van de CO2-uitstoot en het verminderen van de parkeerdruk in Amsterdam.

Gertjan van der Baan, CEO van Vesteda: “Vesteda wil een leidende rol spelen op het gebied van duurzaamheid. Onze huurders in de stad hebben behoefte aan mobiliteit, maar niet per se aan een eigen auto. Door deelauto’s aan te bieden aan onze huurders in De Boel dragen we bij aan een beter klimaat, leveren we een waardevolle dienst aan onze huurders en optimaliseren we de inzet van ons wagenpark: de auto’s staan immers veel minder stil.”

Marc Bras, Manager BMW i van BMW Group Nederland: “Wij zien het delen van elektrische auto’s als een belangrijke positieve trend als het gaat om de toekomst van mobiliteit. Om onze innovatieve producten en diensten overtuigend in de markt te zetten, zoeken we steeds weer sterke partners om nieuwe verbindingen mee te leggen en vooral nu al te laten zien wat er mogelijk is. De verbinding tussen vastgoed en gedeelde e-mobiliteit is dan eigenlijk een heel logische en duurzame keuze. Vesteda innoveert volop en toont leiderschap en is daarmee een perfecte match voor BMW i.”

Over Vesteda

Over Vesteda

Vesteda is een woningbelegger en -verhuurder die zich richt op duurzame en betaalbare woningen in het middensegment. Vesteda belegt gelden van institutionele beleggers, zoals pensioenfondsen en verzekeraars. De verhuurportefeuille omvat circa 28.000 woningen met een totale waarde van 9 miljard euro. De woningen van Vesteda liggen vooral in economisch sterke gebieden en grootstedelijke regio’s in Nederland.