Amsterdam,
25
juni
2021
|
15:50
Europe/Amsterdam

Vesteda in top-3 van meest duurzame bedrijven volgens MT500

Het online platform MT-Sprout onderzoekt jaarlijks welk bedrijf de beste reputatie heeft bij andere ondernemers, managers en bestuurders. Het resultaat is de MT500, een lijst van de 500 bedrijven met de beste reputatie. In de top 25 van de meest duurzame bedrijven in Nederland, haalde Vesteda een mooie derde plaats, net achter Staatsbosbeheer en Triodos Bank. Stephan de Bie, programmamanager duurzaamheid, is trots: “Dit is een hele mooie waardering voor al onze inspanningen en fijn om te merken dat dit ook wordt gezien door andere organisaties.”

Het reputatieonderzoek, waaraan 4.662 respondenten meewerkten, werd dit jaar voor de 21e keer uitgevoerd door de Universiteit van Amsterdam. Aan de respondenten werd gevraagd om hun top-3 van meest bewonderde bedrijven aan te wijzen. Deze top-3 beoordeelden zij op vijf aspecten: klantgerichtheid, productleiderschap, uitvoeringskwaliteit, goed werkgeverschap en duurzaamheid. Dit laatste aspect werd vorig jaar voor de eerste maal meegenomen in het onderzoek.

Dienstverleners in vastgoed
Er zijn ook verschillende subcategorieën. De reputatie van Vesteda wordt benoemd in de categorie “Dienstverleners in vastgoed”. De scores op de vijf eerder genoemde aspecten kunnen lopen van één tot vijf sterren. In onze subcategorie behaalden wij de volgende scores:

  • Klantgerichtheid: vier sterren (positie 5)
  • Productleiderschap: vijf sterren (positie 1)
  • Excellente uitvoering: vier sterren (positie 4)
  • Goed werkgeverschap: vier sterren (positie 2)
  • Duurzaamheid: vijf sterren (positie 1)

Naast Vesteda behaalden De Alliantie en Woonbron op deze vijf aspecten ook steeds een top-5-positie in de subcategorie ‘Dienstverleners in vastgoed’.