Amsterdam,
03
mei
2022
|
12:56
Europe/Amsterdam

Vesteda-huurders waarderen verduurzaming Klaverhof met 8,6

BAM Wonen heeft in onze opdracht 85 huurappartementen aan de Klaverhof in Alphen aan den Rijn verduurzaamd. Het appartementencomplex onderging een ware metamorfose en dankzij isolatie-maatregelen en efficiëntere installaties worden zowel het gasverbruik als de CO2-uitstoot fors verminderd. 

Een groot deel van de werkzaamheden werd tijdens de coronapandemie en lockdown uitgevoerd. Door BAM Wonen werd daarom extra aandacht besteed aan de planning van de binnenwerkzaamheden. Samen met BAM Wonen zijn wij enorm trots op het rapportcijfer 8,6 van de bewoners van de Klaverhof. 

Verduurzamingsmaatregelen 
De appartementen veranderen door de verduurzamingswerkzaamheden van energielabel D naar minimaal label B. Hiervoor is onder meer een duurzame, collectieve warmtepomp op het dak geplaatst. Deze pomp werkt samen met de bestaande ketels en gebruikt restwarmte uit de afvoer van lucht voor het verwarmen van water. BAM Wonen won een innovatieprijs met deze techniek. 

Natuurinclusiviteit
Tijdens de verduurzaming werden zestig permanente vleermuiskasten aangebracht op de kopgevels. Een deel van de kasten werd voor de oplevering van het verduurzamingsproject al in gebruik genomen.