Amsterdam,
16
augustus
2022
|
13:29
Europe/Amsterdam

Vesteda houdt De Klokkenhof zolang mogelijk open voor bewoning

Half maart maakten Vesteda en de gemeente Amsterdam hun voornemen bekend om het gebouwencomplex De Klokkenhof aan het Surinameplein te herontwikkelen. De zeer ingrijpende renovatie van de monumentale hoogbouw kan niet in bewoonde staat worden uitgevoerd. In aanloop naar de toekomstige werkzaamheden gaf de gemeente een vergunning af om de appartementen tijdelijk te verhuren in het kader van de Leegstandwet.

Leegstand voorkomen

Vesteda heeft leegstandbeheerder Alvast ingeschakeld om leegstand te voorkomen. Tijdelijke huurders kunnen bij Alvast een verzoek indienen om tot de start van de werkzaamheden in het complex te blijven wonen. Op die manier krijgen zij meer tijd om uit te kijken naar andere woonruimte. Zij kunnen overigens nu ook al met voorrang een andere woning bij Vesteda huren, eventueel via woningdelen. Daarnaast is Vesteda in overleg met de gemeente om deze huurdersgroep voorrang te geven voor het huren van een appartement in het vernieuwde Klokkenhof-complex.

Goede afspraken met huidige huurders

De zestig huurders met een huurovereenkomst voor onbepaalde tijd komen via Vesteda in aanmerking voor vervangende woonruimte in Amsterdam. Deze huurders worden in de komende maanden verder geïnformeerd en begeleid. De overige huurders hebben een tijdelijk contract vanwege de komende renovatiewerkzaamheden. Hun overeenkomst loopt af op de vastgestelde datum in het contract. Echter, vanwege de gemeentelijke vergunning kunnen zij nu tot de start van de werkzaamheden in het complex blijven wonen. Van de vijf huurders wiens contract in augustus afloopt, hebben er vier een andere woning gevonden. Een vijfde huurder heeft contact opgenomen met leegstandbeheerder Alvast.