Amsterdam,
27
januari
2023
|
12:31
Europe/Amsterdam

Vesteda en Zonneplan verlengen samenwerking: bijna 10.000 zonnepanelen per jaar

Op 7 december legde Zonneplan het 4.000ste zonnepaneel op het dak van een huurwoning in Krommenie. Hiermee behaalde Vesteda haar jaardoelstelling van gemiddeld 4.000 zonnepanelen per jaar. In 2023 heeft Vesteda haar jaardoelstelling meer dan verdubbeld. Het nieuwe doel is om zo’n 9.600 zonnepanelen per jaar te plaatsen. In de komende vijf jaar kunnen hierdoor jaarlijks 1.200 woningen worden voorzien van gemiddeld acht panelen. Meer is op dit moment niet mogelijk vanwege beschikbare capaciteit en doorloop- en levertijden. Uiteindelijk moeten alle geschikte eengezinswoningen van Vesteda eigen stroom kunnen opwekken.

Gratis zonnepanelen voor huurders
Bewoners, die inmiddels zonnepanelen hebben gekregen, reageren enthousiast. Er wordt van hen namelijk geen enkele financiële bijdrage gevraagd en de volledige opbrengst van de zonnepanelen komt ten goede aan de huurders. Huurders moeten overigens wel toestemming verlenen voordat er zonnepanelen op het dak van hun huurwoning kunnen worden geplaatst.

Start voorbereidende werkzaamheden
In 2023 zijn de complexen Mijndenhof in Amsterdam-Zuidoost, Griffensteijn in Zeist en Ittersumerlande I in Zwolle als eerste aan de beurt. De voorbereidende werkzaamheden in Amsterdam en Zwolle zijn inmiddels gestart, nadat vrijwel alle huurders toestemming verleenden om zonnepanelen te plaatsen. Stapsgewijs worden andere complexen voorzien van zonnepanelen.