Amsterdam,
20
december
2013
|
00:00
Europe/Amsterdam

Vesteda en gemeente Tilburg maken samenwerkingsafspraken

Vesteda en de gemeente Tilburg hebben afgesproken om zich samen in te spannen om jaarlijks zo’n honderd nieuwbouwwoningen in het middensegment van de vrije huursector te realiseren in Tilburg. Deze afspraak is op 20 december vastgelegd in een samenwerkingsovereenkomst met een looptijd van vijf jaar. De gemeente Tilburg brengt geschikte bouwlocaties in beeld en brengt grondeigenaren, ontwikkelaars en bouwers in contact met eindbelegger Vesteda.

Vraag naar middeldure huurwoningen
Tilburg blijft de komende jaren groeien, met als gevolg een aanhoudende vraag naar nieuwe woningen. De nieuwbouw van woningen stagneert door de afnemende vraag naar koopwoningen. Daardoor ontstaat er een tekort aan onder andere middeldure huurwoningen. Vesteda, fondsmanager van het grootste onafhankelijke Nederlandse woningbeleggingsfonds, en de gemeente Tilburg hebben afspraken gemaakt om de komende vijf jaar samen te werken om het tekort aan woningen in dit deel van de woningmarkt in te vullen. Inzet van Vesteda is om gedurende deze periode zo’n honderd huurwoningen per jaar aan haar portefeuille toe te voegen.

“Vesteda is zeer verheugd met de samenwerkingsafspraken met de gemeente Tilburg. De afspraken passen uitstekend binnen de strategie van Vesteda van focus op het middensegment van de huursector en uitbreiding van de portefeuille in de Randstad en Noord-Brabant”, aldus Hans Touw, director Asset Management bij Vesteda.

“We zijn enthousiast over de afspraken die we met Vesteda hebben gemaakt. Dat geeft aan dat Vesteda, net als wij, veel vertrouwen heeft in de woningmarkt in Tilburg”, aldus wethouder Berend de Vries van Wonen: “Door onze kennis over locaties met potentie in de stad te koppelen aan de expertise van Vesteda over dit specifieke deel van de huurwoningmarkt, kunnen we snel stappen zetten om aan de groeiende behoefte te voldoen. Dat is een goede ontwikkeling voor de Tilburgse woningzoekende én voor de diversiteit en kwaliteit van de woningvoorraad in onze gemeente”. 

Profiel Vesteda
Vesteda is een ondernemende fondsmanager in residentieel vastgoed in Nederland. Vesteda belegt gelden van institutionele beleggers (met name pensioenfondsen). Het totaal in vastgoed geïnvesteerd vermogen bedraagt per 30 september 2013 zo’n € 3,7 miljard. De verhuurportefeuille omvat in totaal ruim 24.000 woningen. De kerngebieden van Vesteda, waarin de portefeuille zich bevindt, liggen in de Randstad en Noord-Brabant.