Amsterdam,
15
april
2021
|
16:22
Europe/Amsterdam

Vesteda en BAM Wonen verduurzamen 80 appartementen in Hilversum

In onze opdracht verduurzaamt BAM Wonen tachtig huurappartementen aan de Kapittelweg in Hilversum. Dit complex bestaat uit een hoge galerijflat met veertien woonlagen en een lage galerijflat met drie woonlagen. Beide flats dateren uit eind jaren zestig. De verduurzaming brengt de appartementen van energielabel F naar een energiezuinig label A of B. BAM Wonen start in juni 2021 met de werkzaamheden. De oplevering staat gepland voor eind 2021.

Verduurzaming en onderhoud

De woningverbetering levert de bewoners een comfortabelere woning en een lagere energierekening op. Hiervoor worden de collectieve dakventilatoren inclusief ventilatiekanalen vervangen en gevels, dak en bergingsplafonds worden beter geïsoleerd. Op het dak worden zonnepanelen geplaatst. Er vinden ook onderhoudswerkzaamheden plaats, waaronder het herstellen van voegwerk, het reinigen van kopgevels, hekwerken en boeiborden en het saneren van asbest. De riolering, waterleidingen en toiletten worden vernieuwd. 

Natuurinclusief renoveren

In het verlengde van onze samenwerkingsovereenkomst met Vogelbescherming Nederland heeft BAM Wonen vijftig tijdelijke nestkasten opgehangen voor onder meer gierzwaluwen en vleermuizen. Er wordt onderzocht om permanente vogelvoorzieningen in de kopgevels te plaatsen.