Amsterdam,
23
juni
2021
|
15:59
Europe/Amsterdam

Vesteda en BAM Wonen gaan 116 woningen verduurzamen in Amersfoort

Vesteda en BAM Wonen starten in augustus 2021 met het verduurzamen van 116 woningen in de wijk Schuilenburg in Amersfoort. De verduurzaming bestaat uit onderhoudswerkzaamheden en energiebesparende maatregelen, waardoor het energielabel van de woningen verandert van D/E naar A. Na de werkzaamheden beschikken de bewoners over een duurzame en comfortabele woning met een moderne uitstraling.

De energiebesparende maatregelen bestaan uit het isoleren van het dak aan de buitenzijde en het plaatsen van nieuwe kunststofkozijnen met HR++glas met zelfregelende ventilatieroosters. Daarnaast wordt de stalen beplating aan voor- en achterzijde van de woningen vervangen en wordt spouwmuurisolatie aangebracht. Tot slot worden er zes zonnepanelen per woning aangebracht en de voor- en achterdeuren vervangen en voorzien van een driepuntssluiting, waardoor deze beter beveiligd zijn tegen inbraak. Door deze maatregelen wordt de woning beter geïsoleerd en geventileerd en behoren vocht en tocht tot het verleden.

De onderhoudswerkzaamheden bestaan onder meer uit het plaatsen van nieuwe dakpannen, regenpijpen en dakgoten en het herstellen van voeg- en metselwerk. Op zolder worden de plafonds van zachtboard vervangen door een gipsplafond, waarbij eventueel aanwezig asbest wordt gesaneerd. Ook worden drie rookmelders geplaatst en gas-, water- en elektraleidingen gecontroleerd. Dankzij deze onderhoudswerkzaamheden krijgt elke woning een kwalitatieve en esthetische upgrade.

In het verlengde van de samenwerkingsovereenkomst tussen Vesteda en Vogelbescherming Nederland, plaatst BAM Wonen permanente gierzwaluw- en vleermuiskasten in de kopgevels van de woningen. Vesteda wil vogels en vleermuizen namelijk ook een fijne plek bieden in de stad.