Amsterdam,
09
april
2020
|
10:00
Europe/Amsterdam

Vesteda blijft investeren en verwerft project Frank is een Binck van Stebru

Woningbelegger Vesteda en ontwikkelende aannemer Stebru ondertekenden een turnkey-overeenkomst voor de ontwikkeling en realisatie van 205 huurwoningen en ruim 4.600 m2 commerciële ruimten in de Binckhorst in Den Haag. Het bijzondere woon- en werkcomplex verdiende een bijzondere naam: “Frank is een Binck”.

De Haagse Binckhorst transformeert de komende jaren naar een stedelijk en aantrekkelijk woon-werkgebied. Daar, op de hoek van de Melkwegstraat en de Saturnusstraat, realiseert Stebru 205 appartementen voor Vesteda. Het complex bestaat uit 62 sociale huurwoningen, 143 middensegment-huurwoningen en ruim 4.600 m2 commerciële ruimten. De woonoppervlakte varieert tussen 48 en 86m2, met een gemiddelde van 68m2. Pieter Knauff, director Acquisitions, is trots: “Vesteda blijft in deze dynamische tijden investeren in de broodnodige productie van aantrekkelijke huurwoningen voor middeninkomens. Project Frank is een Binck wordt gerealiseerd in het creatieve hart van de nieuwe Binckhorst, aan het water van de Binckhaven en op steenworp afstand van de Caballero-fabriek. Dit moderne en stoere wooncomplex sluit uitstekend aan bij onze ambitie om te investeren in betaalbare woningen voor een brede doelgroep in en rond grote steden.”

Naast woningen, worden er commerciële units gerealiseerd, met open werkruimtes voor scale-ups en volwassen ondernemingen. De horeca wordt gerealiseerd aan het water van de Binckhaven en in het vrijstaande Van Klingeren Paviljoen. Dit paviljoen werd in de jaren ’70 ontworpen door Frank van Klingeren, aan wie het project zijn bijzondere naam te danken heeft. Het gebouw van staal en glas ligt nu ‘in opslag’. Robert Steenbrugge, directeur Stebru: “Frank is een Binck is een goed voorbeeld van hoe een gebouw wonen, leven en werken met elkaar verbindt en hoe ontmoetingen daartussen kunnen worden gestimuleerd. Hergebruik van de Van Klingeren-vleugel is een mooi voorbeeld van circulair bouwen en geeft dit project een unieke identiteit mee.”