Amsterdam,
02
februari
2024
|
12:39
Europe/Amsterdam

Vesteda bevordert doorstroming in Amsterdamse woningmarkt met oplevering The Ox in Osdorp

Op 1 februari vond de officiële oplevering plaats van het appartementencomplex The Ox in de wijk Osdorp in Amsterdam Nieuw-West. Naast vertegenwoordigers van Vesteda en Van Wijnen was wethouder Van Dantzig aanwezig om de sleutel te overhandigen aan de eerste huurder van dit complex. Het nieuwbouwcomplex bestaat uit 168 huurappartementen, waarvan 134 in het middenhuursegment en 34 in de vrije sector. The Ox is een duurzaam en energiezuinig gebouw. 
 
Actieve bijdrage aan doorstroming 
Bij de toewijzing van de appartementen gaf Vesteda voorrang aan bewoners uit Nieuw-West en aan huurders die een sociale huurwoning achterlieten. Hun woningen kwamen hierdoor weer beschikbaar voor starters en mensen met een lager inkomen. Hiermee zorgde Vesteda voor een actieve bijdrage aan de doorstroming op de Amsterdamse woningmarkt.

Andere voorrangsregelingen
Daarnaast verleende Vesteda bij de toewijzing van de appartementen voorrang aan mensen met een maatschappelijk beroep, zoals medewerkers in de zorg, het onderwijs, politie en brandweer. Een derde van de nieuwe huurders werkt in een van deze sectoren. Verder konden vrienden en collega’s zich inschrijven voor zogenaamde ‘Friends’-appartementen, waardoor deze singles de woonkosten kunnen delen. Al met al heeft Vesteda bijna 100% van de middenhuurwoningen toegewezen aan voorrangskandidaten. 

Wethouder Van Dantzig: “Deze nieuwe woningen zijn hard nodig voor Amsterdammers die wachten op een nieuwe woning. Het is extra waardevol dat we hiermee extra kansen konden creëren voor bewoners uit Nieuw-West, voor politieagenten, onderwijzers en zorgpersoneel en voor mensen die een sociale huurwoning achterlaten. Het complex is daarmee ook een verbetering voor de buurt en ik wens alle bewoners heel veel woonplezier.”

Rene Tim, head of Acquisitions & Development van Vesteda: “We zijn trots op de oplevering van The Ox, een prachtig woongebouw dat een impuls geeft aan de transformatie van Amsterdam Nieuw-West. Met The Ox bieden we betaalbare en kwalitatieve huurwoningen aan mensen die onmisbaar zijn voor de stad, zoals leraren, verpleegkundigen en politieagenten. We willen hen graag in hun eigen stad laten (blijven) wonen en werken. Daarnaast dragen we bij aan de doorstroming op de woningmarkt en de diversiteit in de buurt. The Ox is een voorbeeld van hoe we onze maatschappelijke rol als woningbelegger invullen.”

Frank Klomp, directeur Projectontwikkeling bij Van Wijnen: ”Wij zijn als Van Wijnen trots dat we met deze ontwikkeling en realisatie van dit mooie project een prachtige toevoeging geven aan Vesteda en de gemeente Amsterdam”.

The Ox is ontwikkeld door Van Wijnen Projectontwikkeling Midden B.V. en is gebouwd door Van Wijnen Amsterdam B.V. Het ontwerp is van LEVS architecten. De verhuur van de appartementen startte in november 2023 en is inmiddels vrijwel afgerond. De eerste bewoners trekken in februari 2024 in hun nieuwe woning.