Amsterdam,
24
november
2023
|
13:08
Europe/Amsterdam

Vesteda behaalt hoge huurderstevredenheid in de Customeyes-benchmark

In vergelijking met vorig jaar steeg de algemene tevredenheid van Vesteda-huurders in 2023 van 7,1 naar 7,2. Dit blijkt uit het jaarlijkse huurdersonderzoek dat door Customeyes werd uitgevoerd onder huurders. Vijf jaar geleden scoorde Vesteda nog een 6,8.

In het jaarlijkse huurdersonderzoek brengt Customeyes de behoefte, ervaringen en tevredenheid van huurders van 13 woningbeleggers in kaart. Naast algemene tevredenheid wordt huurders in het onderzoek gevraagd naar hun tevredenheid over de woning en de woningomgeving. Vesteda-huurders zijn dit jaar ten opzichte van vorig jaar ook meer tevreden met hun woning (7,5) en woonomgeving (7,7).  

Directielid Astrid Schlüter is trots op de resultaten van het onderzoek. “Het onderzoek laat zien dat onze huurderstevredenheid dit jaar opnieuw is toegenomen. Daarnaast komt onze score net als voorgaande jaren weer boven de benchmark uit. Wij willen elk jaar leren van de directe feedback van onze huurders en pluizen de onderzoeksresultaten uit om erachter te komen wat we kunnen doen om de huurderstevredenheid nog verder te verbeteren. Een belangrijk verbeterpunt uit het onderzoek van dit jaar is dat wij de doorlooptijd van reparatieverzoeken korter moeten maken en inzichtelijker.”

Customeyes
Het huurdersonderzoek werd in september 2023 uitgevoerd door Customeyes, een onafhankelijk onderzoeksbureau. Customeyes nodigde 5.800 Vesteda-huurders uit om deel te nemen aan het onderzoek. Het deelnamepercentage lag op bijna 37%, waardoor er sprake is van een representatieve steekproef.