Amsterdam,
01
april
2022
|
07:26
Europe/Amsterdam

Vesteda acquireert 68 nieuwe middenhuurwoningen in Amersfoort-Vathorst

Vesteda en Heijmans hebben een turnkey-overeenkomst gesloten voor de aan- en verkoop van 68 middenhuurwoningen in het plan Podium in Amersfoort-Vathorst. De appartementen van gemiddeld 76 m2 bevinden zich in een ranke toren op de kop van het project, direct naast NS-station Amersfoort-Vathorst. De bouw van het complex start in het 3e kwartaal van 2022. De oplevering wordt verwacht in 2024.

Het appartementencomplex van Vesteda is onderdeel van het plan Podium, dat bestaat uit 440 nieuwe woningen, zowel eengezinswoningen, stadswoningen, als appartementen. De appartementen in de toren worden verhuurd in het middensegment en zijn onder meer bedoeld voor keyworkers, zoals verpleegkundigen, leraren en politieagenten.

Het ontwerp

De ranke alzijdige toren is ontworpen door Klunder Architecten en heeft een aansprekend ontwerp in de vorm van een strijkijzer, dat doet denken aan het Flatiron Building in New York. De eerste zeven verdiepingen vormen de basis van de toren. Dit deel is iets dikker dan de rest van de toren en heeft zes tot zeven woningen per laag. De toren wordt smaller vanaf de zevende verdieping tot de 14e verdieping, waardoor het aantal woningen per verdieping daalt naar drie.

De ligging

De entree van de woningen ligt op de punt van het gebouw, direct naast NS-station Amersfoort Vathorst en op loopafstand van het winkelcentrum. Op de eerste verdieping bevindt zich een gezamenlijke daktuin. Onder de daktuin ligt de parkeergarage met 179 parkeerplaatsen. Vesteda neemt hiervan 68 parkeerplaatsen af.

Pieter Knauff, chief investment officer Vesteda

“Met dit fraaie appartementencomplex voegen we op een uitstekend ontsloten locatie in aantrekkelijk Amersfoort een flink aantal betaalbare huurwoningen toe aan onze portefeuille. Vesteda was al goed vertegenwoordigd in Amersfoort, maar nog niet in de wijk Vathorst. Het is te danken aan de wil en inzet van alle betrokken partijen dat we dit project in deze uitdagende tijden tot haalbaarheid en overeenkomst hebben kunnen brengen

Pieter Knauff, chief investment officer Vesteda