Amsterdam,
27
oktober
2021
|
17:04
Europe/Amsterdam

Van Wijnen en Vesteda tekenen overeenkomst voor realisatie Waterburcht in Helmond

Van Wijnen Projectontwikkeling Zuid B.V. en Vesteda hebben een turnkey-overeenkomst getekend voor de realisatie van 70 huurappartementen in de stadsuitbreidingswijk Suytkade in Helmond. De bouw zal worden uitgevoerd door Van Wijnen Rosmalen B.V. en start medio november 2021. De oplevering is gepland in het najaar van 2023.

Levensloopbestendig

De Waterburcht telt in totaal 70 appartementen, verdeeld over 5 woonlagen. De appartementen variëren in woonoppervlakte van circa 60 tot 135 vierkante meter. De meeste appartementen beschikken over 2 slaapkamers en zijn levensloopbestendig ingericht. De gezamenlijke fietsen- en scootmobielstalling bevindt zich op de eerste woonlaag, waardoor deze makkelijk bereikbaar is.

Geheel door water omgeven

De Waterburcht ligt letterlijk met haar voeten in het water. Via brugverbindingen vanaf de Kanaalboulevard krijgen bewoners en bezoekers toegang tot het woongebied dat geheel door water is omgeven. De auto’s rijden direct de parkeergarage onder het gebouw in. Voetgangers en fietsers lopen over een ander brugdeel naar de eerste woonlaag. Bovenop de parkeergarage wordt een groene binnentuin aangelegd.

Pieter Knauff, chief investment officer bij Vesteda: “Het project sluit prima aan bij de toenemende vraag naar woningen in het middenhuursegment. De locatie ligt niet alleen dicht tegen het centrum van Helmond aan, maar ook op 10 minuten reisafstand van NS-station Eindhoven Centraal. Daarnaast maken het gevarieerde woonaanbod en de ligging in het water het project zeer aantrekkelijk voor een brede doelgroep.”

Herman Boer, directeur Van Wijnen Projectontwikkeling Zuid B.V.: “Vanaf het moment dat wij Vesteda benaderden voor dit mooie project zijn wij in zeer korte termijn tot overeenstemming gekomen. Een uitgelezen voorbeeld van een goede samenwerking.”