Amsterdam,
04
november
2019
|
11:35
Europe/Amsterdam

Unieke samenwerking voor extra groen op Zeeburgereiland

Zeeburgertuin_header

Vlak naast de Sportheldenbuurt op het Zeeburgereiland werkt Vesteda samen met de buurt, a.s.r real estate, De Gezonde Stad en gemeente Amsterdam aan een grote buurtmoestuin. In deze moestuin kunnen bewoners hun eigen groenten verbouwen en creëren we een groene oase vol biodiversiteit en sociale interactie middenin de wijk.

Door middel van co-creatie is er samen met de bewoners een ontwerp gemaakt. Naast moestuinbakken komt er een pluktuin met kruiden en eetbare bloemen, een boomgaard en een plek om samen te komen en te picknicken: het wordt een ontmoetingsplek voor de buurt, voor jong en oud, ook voor de bewoners die niet tuinieren! Deze buurtmoestuin zorgt voor lokale voedselproductie, sociale cohesie en de toevoeging kwalitatief hoogwaardig groen, die de lokale biodiversiteit ondersteunt.

De buurtbewoners helpen straks mee met de aanleg van de moestuin en iedereen is uitgenodigd op het grote openingsfeest en tijdens de jaarlijkse oogstfeesten. Als alles volgens planning verloopt, is de moestuin volgend jaar voorjaar helemaal klaar en kan het tuinieren gaan beginnen!

De Zeeburgertuin is een samenwerking van de buurt, a.s.r real estate, De Gezonde Stad, Gemeente Amsterdam. Dit project wordt mede mogelijk gemaakt door a.s.r. real estate, Altera, BPD, CBRE Dutch Residential Fund, IC Netherlands, Vesteda, Wonam en Woontank en Gemeente Amsterdam.

Bekijk hieronder een artist impression van het ontwerp van de tuin om een idee te krijgen hoe het eruit komt te zien: