Amsterdam,
15
oktober
2018
|
14:51
Europe/Amsterdam

Start bouw woningen Zuiderlei in Rosmalen

Vesteda - Zuiderlei, Rosmalen

In de gebiedsontwikkeling De Groote Wielen in Rosmalen (gemeente ’s-Hertogenbosch) heeft Hertogbouw (een samenwerking tussen gebieds- en vastgoedontwikkelaar AM, Heijmans Vastgoed, Dura Vermeer Bouw en Hendriks Projectontwikkeling) het startsein gegeven voor de bouw van 55 koopwoningen en 39 huurwoningen in fase 1 en 2 van Zuiderlei.

Wethouder Roy Geers verricht samen met Jaap van Engelshoven, adjunct directeur AM Zuidwest, de officiële handeling. Zuiderlei omvat in totaal circa 120 woningen.

Zuiderlei: Thuis aan de Singel, Thuis aan de Laantjes en Thuis aan de Waterkant
In het plan liggen de woningen op een speelse manier verspreid, zijn er verschillende architectuurstijlen en is er veel aandacht besteed aan groen. In totaal omvat Zuiderlei circa 120 woningen, die verdeeld over drie fases -met de namen Thuis aan de Singel (fase 1), Thuis aan de Laantjes (fase 2) en Thuis aan de Waterkant (fase 3)- worden gerealiseerd.

De ontwerpen zijn afkomstig van verschillende architecten: Bedaux de Brouwer Architecten in Goirle, Architecten aan de Maas te Maastricht en agNOVA architecten in Amersfoort. De realisatie is in handen van Dura Vermeer Bouw.

De huurwoningen zullen door Vesteda worden verhuurd. Wilt u meer informatie over huren, dan kunt u uw interesse in dit project tonen via delanen@vesteda.com.

Thuis aan de Singel (fase 1)
Aan de Lunersingel komen in totaal 57 royale gezinshuizen, waarvan 27 koopwoningen en 30 huurwoningen. De woningen zijn onderdeel van de eerste fase, Thuis aan de Singel, en bestaan uit rijtjes van vijf tot maximaal zeven rijwoningen. Aan de voorzijde is er fraai zicht op de singel en is er parkeerkeergelegenheid. De diepe tuinen liggen georiënteerd op het zuiden en zijn voorzien van een berging en achterom. De prijzen zijn vanaf € 274.950 v.o.n. en alle woningen zijn verkocht.

Thuis aan de Laantjes (fase 2)
De tweede fase, Thuis aan de Laantjes, bestaat uit 28 koopwoningen, waarvan twintig twee-onder-één-kapwoningen en acht rij- en hoekwoningen. Daarnaast worden in deze fase negen rij- en hoekwoningen gerealiseerd voor de verhuur. Verkoopprijzen vanaf € 294.900 v.o.n. en ook deze woningen zijn verkocht.

Thuis aan de Waterkant (fase 3)
Thuis aan de Waterkant is de derde fase en deze bestaat uit 25 royale twee-onder-één-kapwoningen en drie vrijstaande woningen. De verkoop wordt gedaan door Boumij makelaars te ’s-Hertogenbosch en Het Waare Huis te Rosmalen en vindt naar verwachting plaats in het eerste kwartaal van 2019. Belangstellenden kunnen zich inschrijven op de website www.zuiderlei.nl.

De Groote Wielen
In het oostelijk deel van ’s-Hertogenbosch en aan de noordzijde van Rosmalen groeit de nieuwe woonwijk De Groote Wielen. Heerlijk wonen midden in het mooie poldergebied. Architectuur met respect voor ruimte en natuur. De eerste fase is volop in uitvoering. Inmiddels heeft hier een diversiteit aan bewoners een thuis gevonden. In al even diverse woningtypes. Als de eerste fase af is, staan hier ruim 4.300 woningen verdeeld over zes verschillende woonbuurten met elk een eigen sfeer en karakter.

De Lanen
Zuiderlei is onderdeel van de nieuwste wijk De Lanen in de Groote Wielen in Rosmalen, gelegen in het oostelijke deel van ’s-Hertogenbosch. De Lanen heeft de ambitie een natuurlijke sfeer uit te stralen. Dit komt tot uitdrukking in de diversiteit van de woningen, maar ook door de stedenbouwkundige opzet. De wijk is ruim van opzet en de groene lanen voeren straks de boventoon.