Amsterdam,
25
maart
2013
|
00:00
Europe/Amsterdam

Start bouw van ‘De Amazones’ in ’s-Hertogenbosch

Op maandag 25 maart a.s. vindt de officiële handeling plaats ter gelegenheid van start bouw van nieuwbouwproject ‘De Amazones’ in ’s-Hertogenbosch. Om ca. 16.30 uur zal wethouder G. Snijders van de gemeente ’s-Hertogenbosch de officiële handeling verrichten onder aanwezigheid van alle bij het plan betrokken partijen en kopers.

De Amazones is een initiatief van Van Wanrooij Projectontwikkeling uit Geffen en betreft de nieuwbouw van 3 identieke woontorens (totaal 126 appartementen) en een ondergrondse stallingsgarage (met ca. 180 parkeerplaatsen). Bovenop de stallingsgarage wordt een park aangelegd. Het project is gelegen op loopafstand van het centrum (Baden Powelllaan) en grenst aan het Prins Hendrikpark rondom de IJzeren Vrouw te
’s-Hertogenbosch.

De woontorens, ontworpen door voormalig rijksbouwmeester Liesbeth van der Pol (DOK architecten), waken straks als 3 lange ranke dames over het park. Ze staan met smalle voeten in het gras, om zoveel mogelijk groen te behouden. En ze kijken hoog uit over het park, de binnenstad en de IJzeren Vrouw. Ze staan op een mooie afstand van elkaar, met hun puntige neuzen in de richting van die grote waterplas (IJzeren Vrouw).

Het ontwerp van De Amazones straalt een hoog ambitieniveau uit en bevat hoogwaardige materialen. De gevels van de gebouwen hebben een speels ritme van verticale en horizontale vlakken. Dat grijpt terug op de architectonische stroming van de Bossche School.

Een tweede knipoog naar de historie is het gebruik van historische bakstenen. Er is gekozen voor bakstenen die door een speciaal bakproces (met cementsluier) een bijzondere structuur en een gemêleerde, beige-bruine kleur krijgen. Het zijn doorleefde stenen die een gevel meer gevoel geven. Tussen de bakstenen delen komen gepolijste banden van betoncomposiet. Samen met de grote glasvlakken en het ronde glas in de neuzen van de torens ontstaat een sierlijke en statige aanblik. Naast de hoogwaardige gevels kent ook het interieur een hoog ambitieniveau, waarbij Van Wanrooij de kopers maximale flexibiliteit biedt tegen minimale kosten.

Elke woontoren bevat 14 woonlagen. Elke woonlaag bevat 3 luxe appartementen (veelal 4-kamerappartementen), variërend in oppervlakte van ca. 105 tot 130 m² met grote buitenruimtes tot 25m². Twee woontorens zijn bestemd voor verhuur en zullen door Vesteda t.z.t. op de markt worden gebracht. De meest zuidelijk gelegen woontoren bevat uitsluitend koopappartementen.

Op initiatief van Van Wanrooij is de verkoop gestart in juni 2012 en reeds in december was ruim 50% verkoop bereikt en is besloten te starten met de bouw van het complete plan.

Meer informatie over de Amazones is te vinden op www.hurenindeamazones.nl.

Door: Van Wanrooij Projectontwikkeling