Amsterdam,
09
februari
2023
|
15:07
Europe/Amsterdam

Start bouw New Brooklyn in Almere

Deze week werd het startsein gegeven voor de woningbouw in New Brooklyn, een nieuwe stadswijk in Almere Poort. New Brooklyn wordt een nieuwe wijk van hoge kwaliteit in Almere Poort, gelegen op fietsafstand van strand en natuurgebieden, en op circa 20 minuten reisafstand per trein of auto van Amsterdam.  

Voor Vesteda worden hier 167 huurwoningen gerealiseerd, die verspreid liggen in de nieuwbouwwijk. Naast Heijmans en Vesteda waren ook verschillende particuliere eigenaren bij de start van de bouwwerkzaamheden aanwezig. Er komen namelijk koop- en huurwoningen in een mix van eengezinswoningen met tuin, maisonnettes en appartementen. 

Pieter Knauff, onze chief investment officer wethouder verrichtte de openingshandeling samen met wethouder Julius Lindenbergh (Bouwen, Wonen en Bereikbaarheid) en Harwil de Jonge (directeur Heijmans Vastgoed). Allen onderstreepten de uitstekende samenwerking tussen partijen, juist in deze dynamische marktomstandigheden. De oplevering verloopt gefaseerd vanaf het tweede kwartaal van 2024.