Amsterdam,
10
november
2021
|
08:22
Europe/Amsterdam

Start bouw huurwoningen The Ox in Amsterdam Nieuw-West

Op 9 november werd het officiële startschot gegeven voor de realisatie van het project The Ox, aan de Osdorper Ban. Hier verrijzen 168 nieuwe huurwoningen, waarvan 134 in het gereguleerde middenhuursegment. Ook komt er een ondergrondse parkeergarage met 73 plekken voor bewoners.

Wethouder Jakob Wedemeijer (wethouder Wonen, Bouwen, Openbare Ruimte en Groen in Amsterdam): “We hebben een groot tekort aan betaalbare woningen in Amsterdam. Met 134 middenhuurwoningen levert The Ox een belangrijke bijdrage aan het realiseren van extra woonruimte voor de middengroepen in de stad.”

Ronald Mauer, verantwoordelijk portefeuillehouder Bouwen en Wonen binnen stadsdeel Nieuw-West is zeer tevreden: “De verbetering van woningen en de woonomgeving in Nieuw-West zit in ons DNA. Hiermee geven we invulling aan de (groot)stedelijke opgave en bieden ruimte aan het grote aantal woningzoekenden. Nieuw-West is een plek zijn voor iedereen, waar iedereen zich thuis voelt.” Pieter Knauff, chief investment officer bij Vesteda, voegt hieraan toe: “In The Ox kunnen we juist de key-workers van Amsterdam een fijne en betaalbare plek bieden om te wonen. We zien allemaal om ons heen hoe belangrijk dat is en Vesteda investeert graag om hier ruimte voor te maken.”

Start bouw

De start van de bouw werd feestelijk gevierd in aanwezigheid van Jakob Wedemeijer, Ronald Mauer, Frank Klomp en Pieter Knauff. "'Samen bouwen aan ruimte voor een beter leven'. Dat is waar wij voor staan en precies waar dit project om draait. We zijn heel trots om hieraan mee te werken", aldus Frank Klomp (directeur bij Van Wijnen Projectontwikkeling).

Over The Ox

Het appartementencomplex The Ox wordt gerealiseerd in Amsterdam Nieuw-West, op de kruising van de Osdorper Ban en Meer en Vaart, vlakbij de Sloterplas en het winkelcentrum Osdorpplein. Het complex biedt 2-, 3-, en 4-kamerappartementen, voorzien van een ruim balkon of terras. De appartementen variëren in grootte van 58 tot 126 m2, met een gemiddelde grootte van 70 m2. Het gebouw is ontworpen door het Amsterdamse bureau LEVS Architecten en wordt gerealiseerd door Van Wijnen Amsterdam. De verwachte oplevering van de woningen vindt plaats in het derde kwartaal van 2023.