Amsterdam,
09
december
2022
|
10:59
Europe/Amsterdam

Start bouw De Weverij in Enschede

Woensdag 7 december 2022 werd het officiële startschot gegeven voor de bouw van De Weverij: een appartementengebouw met 116 appartementen, ontworpen door Tangram Architekten uit Amsterdam. Er werd symbolisch een plaat met hierop de logo’s van de partners op een paal geschroefd, die vervolgens in de bodem verdween. 

Op de locatie van de voormalige Twentse Textiel Maatschappij (TETEM) realiseert Koopmans TETEM 3 voor Vesteda. Deze naam is de projectnaam voor het laatste iconische gebouw dat in de wijk Roombeek wordt gerealiseerd. “Als Koopmans zijn we trots dat we deze bijdrage mogen leveren aan de wederopbouw van het ‘eigen’ Enschede”, aldus Hans Smit, directievoorzitter van Koopmans Bouwgroep.

De oplevering van het appartementencomplex wordt eind 2024 verwacht. Vesteda zal de appartementen vervolgens verhuren onder de historiserende naam ‘De Weverij’. “De naam en het prachtige ontwerp van De Weverij doen recht aan de rijke historie van de locatie én de tragische vuurwerkramp die de wijk in mei 2000 trof. Op die identiteit kunnen straks 116 nieuwe bewoners van huurwoningen in het middensegment hun thuis en community bouwen”, aldus Pieter Knauff.