Amsterdam,
06
juli
2020
|
16:39
Europe/Amsterdam

Sleuteloverdracht van 71 energiezuinige huurwoningen in Westergouwe

Met een feestelijke symbolische sleuteloverdracht zijn 71 huurwoningen in Westergouwe-II aan Vesteda opgeleverd. Op 1 juli kreeg Pieter Knauff (director Acquisitions Vesteda) de eerste sleutel overhandigd van Rogier Tetteroo (wethouder gemeente Gouda). De huurwoningen werden in opdracht van VOF Westergouwe (een samenwerking tussen VolkerWessels Vastgoed en Heijmans) gebouwd. De oplevering van deze woningen vormt een mooie uitbreiding van het aantal vrije-sectorhuurwoningen in Gouda.

Pieter Knauff reageert enthousiast: “De sleutel kreeg ik op 1 juli symbolisch overhandigd, maar ik verwacht dat ik de sleutel weer snel zal moet afgeven aan de eerste bewoners. De inschrijving voor de eerste verhuur van 71 ruime, maar betaalbare eengezinswoningen met bodemwarmte én koeling is namelijk nu gestart. Westergouwe is een prachtige nieuwe Goudse woonwijk in wording met veel water en groen."

Compleet aardgasloos en energiezuinig

De eengezinswoningen zijn gasloos en energiezuinig uitgevoerd en beschikken onder andere over vloerverwarming en -koeling, een individuele bodemwarmtepomp, zonnepanelen en een ventilatiesysteem waar de warmte uit wordt teruggewonnen. De oppervlakte van de woningen varieert van circa 112m2 tot124m2 en alle woningen beschikken over een riante achtertuin. De tuin is met zwarte aarde afgewerkt om de aanleg van duurzame tuinen te stimuleren en hittestress te voorkomen. Zoals in heel Westergouwe-II zijn de straten klimaatrobuust uitgevoerd met onder meer doorlatende verharding.

Inschrijving

Geïnteresseerden kunnen zich vanaf nu inschrijven voor deze huurwoningen. De huurprijs van de woningen is vanaf 1.099,- euro per maand. Inschrijven en meer informatie over het project is te vinden via www.hureninwestergouwe.nl. Meer informatie over de gebiedsontwikkeling van Westergouwe is te vinden via www.westergouwe.nl.

 

Westergouwe

Westergouwe is een initiatief van gemeente Gouda, VolkerWessels Vastgoed en Heijmans Vastgoed en mag zich de groenste en waterrijkste nieuwbouwwijk van de Randstad noemen. Zo heeft de wijk een eigen natuur- en recreatiegebied, De GroenBlauwe zone, van circa 45 hectare groot (zo’n 60 voetbalvelden), met wandel- en fietspaden, vlonderbruggen, natuurspeelplaatsen, visvijver, uitkijktoren en broedschuren voor beschermde vogelsoorten.