Amsterdam,
18
maart
2013
|
00:00
Europe/Amsterdam

Schakenbos verruilt Vesteda voor Vestia

Arjan Schakenbos vertrekt binnenkort als CEO van Vesteda. De reden van zijn vertrek is het aanvaarden van de functie van voorzitter Raad van Bestuur van Vestia. Zijn beoogde vertrekdatum is 31 mei 2013. De Raad van Commissarissen start op korte termijn de procedure voor zijn opvolging.

De heer Schakenbos is sinds februari 2011 als CEO werkzaam bij Vesteda. Kees de Boo, voorzitter Raad van Commissarissen Vesteda: “Vesteda heeft onder leiding van Arjan in de afgelopen twee jaar belangrijke stappen gezet in de invulling van haar strategie en de implementatie van de reorganisatie. De focus is volledig op de beleggingsactiviteiten komen te liggen en er is een goede optimalisatie- en professionaliseringsslag gemaakt, met als onderliggend resultaat een aanzienlijke verbetering van het directe rendement. Wij zijn Arjan zeer dankbaar voor zijn inzet en bijdrage hieraan en wij betreuren zijn vertrek ten zeerste. Wij wensen hem veel succes in zijn nieuwe functie als voorzitter Raad van Bestuur van Vestia.”

Profiel Vesteda
Vesteda Investment Management is een ondernemend vastgoedbeleggingsfonds dat zich richt op de vastgoedsector ‘woningen’ in Nederland. Vesteda belegt gelden van Nederlandse institutionele beleggers (met name pensioenfondsen). Het totaal in vastgoed geïnvesteerd vermogen bedraagt zo’n € 4,2 miljard. De verhuurportefeuille omvat in totaal ruim 25.000 woningen. De kerngebieden van Vesteda, waarin de portefeuille zich bevindt, liggen in de Randstad en Noord-Brabant.