Amsterdam,
07
mei
2021
|
17:05
Europe/Amsterdam

Renovatie Churchillflat in Rijswijk in volle gang

“Wat een verschil” is het eerste dat veel mensen zeggen, als ze kijken naar het appartementencomplex van Vesteda aan de Churchilllaan in Rijswijk. Het gebouw staat weliswaar nog voor een deel in de steigers, maar de effecten van de renovatie en het onderhoud door ERA zijn al goed zichtbaar. Bij een klein deel van het complex zijn de oude, dichte, witte panelen voor de balkons nog zichtbaar. Bij de meeste appartementen zijn deze panelen al vervangen door heldere glasplaten. De bewoners krijgen hierdoor meer uitzicht en meer licht in hun woning. De werkzaamheden startten in september 2020 en kunnen naar verwachting in augustus 2021 worden afgerond.

Verduurzaming

Het gebouw wordt flink geïsoleerd, extra isolatie voor het dak, de vloer en de gevels. De ramen worden voorzien van HR++-glas en er worden 426 zonnepanelen op het dak aangebracht. Uiteindelijk gaat het energielabel van E/F naar B/C.

Onderhoud
Naast de verduurzaming wordt ook groot onderhoud uitgevoerd. Het vervangen van de balkonpanelen is het meest zichtbaar, maar uiteraard niet het enige dat verandert. Het voegwerk aan de buitengevel wordt hersteld, de kozijnen en balkons worden geschilderd. De brandwerendheid tussen woningen wordt verbeterd en de bergingen worden opgeknapt. In de portieken worden de oude tegelvloeren vervangen en alle wanden geschilderd. Tot slot worden geluidsisolerende ventilatieroosters in de woningen toegepast. De bewoners geven aan dat het in hun woningen in het centrum van Rijswijk veel stiller is geworden.

Vleermuiskasten
Uiteraard wordt ook dit complex natuurinclusief gerenoveerd. Er worden in totaal 36 vleermuiskasten in de gevelwand geplaatst.