download
Punt de Sniep in aanbouw
Amsterdam,
02
april
2020
|
10:00
Europe/Amsterdam

Punt Sniep in aanbouw

Op een prachtige locatie in Diemen realiseert Heddes, in opdracht van ABC Planontwikkeling en Nedreim, 202 huurwoningen voor Vesteda. De huurwoningen voor het middensegment liggen op een klein schiereilandje in de Weespertrekvaart. De appartementen en stadswoningen variëren in grootte tussen 52 en 129 m² en zijn in verschillende aantallen verdeeld over 10 woonblokken. De oplevering staat gepland tegen het einde van dit jaar.

Samenwerking
“Ondanks de huidige, onzekere tijden is het fijn te kunnen vertrouwen op de zekerheid van goede partnerships.” Pieter Knauff, director Acquisitions: “In zo’n project ben je altijd met elkaar in dialoog. Het is belangrijk dat je over alles in gesprek kunt gaan en oog hebt voor elkaars belangen. Dat is ook de kracht in onze samenwerking met Heddes, ABC/Nedreim en de gemeente Diemen.”

Duurzaamheid
Bij de ontwikkeling van Punt Sniep speelt duurzaamheid een grote rol. Het project wordt zonder gasaansluiting gerealiseerd; er wordt gebruik gemaakt van zonnepanelen en een duurzame installatie voor warmtevoorziening. Knauff: “Duurzaamheid is belangrijk voor Vesteda, maar het is voor ons breder dan alleen energie en warmte. Het gaat ook om welzijn en het kunnen ontmoeten van elkaar. Door de ligging aan het water en de combinatie tussen wonen en horeca draagt dit project bij aan de sociale cohesie van de hele wijk. Ook dat is duurzaam bouwen.”