Amsterdam,
16
december
2015
|
10:48
Europe/Amsterdam

Provast maakt spectaculaire start met Amstel Tower Amsterdam

Samenvatting

Dinsdag 15 december is de start van de bouw van Amstel Tower in Amsterdam ingeluid met een wervelende lasershow. De prestigieuze woon- en hoteltoren van ontwikkelaar Provast verrijst pal naast het Amstelstation en omvat 21.500 m².

Het ontwerp van architectenbureau Powerhouse Company zal na voltooiing de hoogste woontoren binnen de ring zijn. De contouren van het gebouw worden tot en met begin 2016 elke avond op spectaculaire wijze uitgelicht. Zo krijgt Amsterdam alvast een voorproefje van de Amstel Tower zoals deze eind 2017 zal verrijzen.

Aannemer en belegger parkeergarage bekend
Holland Immo Group heeft eerder deze week de koopovereenkomst getekend voor de 171 plaatsen tellende parkeergarage, die wordt geëxploiteerd door Q-Park. J.P. van Eesteren is gecontracteerd voor de bouw van de Amstel Tower. Provast heeft met deze aannemer al de prijzenswaardige Markthal gebouwd. Bouwinvest heeft het hotel aangekocht en de huurappartementen zijn een belegging van Vesteda.

Programma
Het hotel is voor 25 jaar verhuurd aan de Duitse hotelketen MEININGER. Het driesterren hotel met 186 kamers beslaat de onderste 6 lagen van het project. Bouwinvest heeft het hoteldeel op deze strategische locatie in Amsterdam gekocht ten behoeve van het Bouwinvest Hotel Fund.

Vesteda heeft de 192 appartementen, hoofdzakelijk in het populaire middensegment, aangekocht voor verhuur. Het betreft betaalbare, compacte en hoogwaardig afgewerkte tweekamerappartementen op een uitstekend bereikbare locatie en met een geweldig uitzicht over de Amstel en de binnenstad.

Daarnaast komen er twee paviljoens voor horeca of dienstverlening. Op het dak van de parkeergarage, die door fondsaanbieder Holland Immo Group is aangekocht, realiseert de gemeente een nieuw busstation.

De slanke 100 meter hoge Amstel Tower verrijkt de skyline van het kantorencluster rondom de Rembrandttoren en creëert een aangename ontmoetingsplek op maaiveldniveau. Met deze eyecatcher wordt de omgeving van het Amstelstation herkenbaar als dynamisch stedelijk gebied, met respect voor het monumentale stationsgebouw. Amstel Tower vormt het startpunt van de kwaliteitsverbetering rondom het Amstelstation. De opening is gepland voor eind 2017. Het investeringsvolume van het project bedraagt circa 70 miljoen euro.