Amsterdam,
07
maart
2011
|
00:00
Europe/Amsterdam

Provast en Vesteda tekenen turnkey overeenkomst Markthal Rotterdam

Provast en Vesteda hebben de turnkey overeenkomst getekend voor 102 huurappartementen in de Markthal Rotterdam. Over de bestaande geschillen hebben partijen een minnelijke regeling bereikt. Alle juridische procedures worden per direct beëindigd. Dit bevestigen beide partijen. Vesteda investeert circa € 30 miljoen in voornoemde appartementen in de Markthal Rotterdam, die door Provast wordt ontwikkeld.

Eind vorig jaar tekende Corio reeds voor de aankoop van de marktvloer, alsmede voor alle retail- en horecaruimte in het project. De gemeente Rotterdam kocht al in 2009 de parkeergarage met 1.200 parkeerplaatsen onder de Markthal.

De overige 128 appartementen in het project worden door Provast, in de loop van 2012, als koopappartementen op de markt gebracht. Hiermee is de verkoop van het project volledig onder controle. De bouw van de Markthal is in oktober 2009 gestart en wordt in 2014 door Provast opgeleverd.

In het Laurenskwartier, aansluitend op de buitenmarkt, tegenover station Blaak en op loopafstand van de Koopgoot, realiseert Provast dit imposante gebouw. Het hart van de Markthal wordt gevormd door een honderdtal vaste marktkramen. Op een vloer ter grootte van een voetbalveld bieden 60 enthousiaste ondernemers zes dagen in de week hun producten aan. In de flanken van de Markthal komen food gerelateerde winkels, waaronder een kookwinkel, een winkel voor de tafel, een wijnhandel, een warme bakker en een traiteur. Hier is tevens ruimte voor diverse restaurants, waaronder het marktcafé. In het souterrain komt een AH supermarkt, een Gall & Gall en een Etos.

Onder de Markthal komt een vierlaagse parkeergarage met 1.200 plaatsen. Vanuit de garage komt men in het hart van de hal. In de Markthal kan vrij van weersinvloeden worden gewinkeld onder een spectaculaire 40 meter hoge boog gevormd door 228 appartementen. Deze appartementen hebben ruime balkons en kijken uit op de Laurenskerk of de Maas. Het ontwerp is van architectenbureau MVRDV.

Over Provast
Provast is dé innovatieve (her)ontwikkelingsspecialist voor binnenstedelijke projecten op het vlak van woningen, kantoren, monumenten en retailconcepten. Provast ontwikkelt al ruim 25 jaar hoogwaardig en duurzaam vastgoed met passie, vakmanschap en ondernemerschap.

Over Vesteda
Vesteda is een niet-beursgenoteerd vastgoedfonds dat woningen ontwikkelt, verwerft, verhuurt, beheert en verkoopt en zo bouwt aan de kwaliteit van zijn vastgoedportefeuille. Met zijn huurwoningen voorziet Vesteda huishoudens in hun woonbehoefte en met de vastgoedportefeuille beleggers in beleggingsmogelijkheden in de Nederlandse woningmarkt. Vesteda richt zich met name op vijftigplussers en jongere alleenstaanden/tweeverdieners in en rond de grote en middelgrote steden.