Amsterdam,
14
januari
2013
|
00:00
Europe/Amsterdam

Nieuwe eigenaren voor Vesteda Corporate Housing

Vesteda Corporate Housing gaat verder onder de naam Corporate Housing Factory.

De activiteiten van Vesteda Corporate Housing vallen per 1 januari onder de nieuwe joint venture “ Corporate Housing Factory”. Eigenaren in deze joint venture zijn VB&T, dienstverlener in vastgoed en huisvesting, leegstandbeheerder Camelot en Jouke Baaima en Michael Berendsen. Baaima en Berendsen (voormalig Vesteda Corporate Housing) zullen tevens de directie van de nieuwe joint venture vormen.

Met de lancering van “Corporate Housing Factory” zal voor bestaande klanten weinig veranderen, aldus Michael Berendsen. Jouke Baaima vult aan: “Met als basis de drie Vesteda gebouwen New Orleans (Rotterdam), New Amsterdam (Amsterdam) en La Fenêtre (Den Haag) blijven we duidelijk zichtbaar in de markt. De toegevoegde waarde voor onze klanten zit hem in de diensten en portefeuilles van onze nieuwe partners VB&T en Camelot. We zien nieuwe markten in alle zes landen waar zij al actief zijn.”

De beslissing om de afdeling Corporate Housing te verzelfstandigen is in lijn met de strategie van Vesteda Investment Management om zich meer te richten op haar kernactiviteit van woningbelegger in de Nederlandse markt voor huurwoningen. “De investeerders nemen het gehele personeelsbestand, de specifieke ICT systemen en de volledige inboedel over en geven een goede huurgarantie.”, aldus Onno Breur die voor Vesteda de onderhandelingen voerde. Vesteda Investment Management verzilvert met deze transactie de investeringen die de afgelopen jaren in het onderdeel zijn gedaan.”

“Corporate Housing Factory is een waardevolle aanvulling op onze strategie. We spelen hiermee in op de snel toenemende vraag naar kortlopende, flexibele contracten voor woonruimtes, gericht op expats, arbeidsmigranten en (buitenlandse) studenten. Naast de bestaande klanten, veelal multinationals die huisvesting zoeken voor expats, denken we bijvoorbeeld aan ziekenhuizen of universiteiten, die voor artsen, docenten of studenten onderdak zoeken. We kunnen in de veeleisende markt, naast kale verhuur, nu ook een volledig gemeubileerd concept aanbieden. Aangevuld met een compleet servicepakket, zoals schoonmaak en linnenwissel”, zegt Frank van de Kam, directeur VB&T.

"Dankzij de gecombineerde kennis, een bedrijfsmodel dat is ingericht op snelle wisselingen door een hoge automatiseringsgraad en de toegang die wij hebben tot deze doelgroepen via onze social media communities, realiseren we hiermee een voorsprong op alle concurrenten. De verwachting is dat naast Vesteda ook andere beleggers, pensioenfondsen en corporaties hun portefeuilles via onze modellen zullen laten beheren”, aldus Joost van Gestel, CEO Camelot Europe.

Profiel Vesteda Investment Management
Vesteda Investment Management is een ondernemend vastgoedbeleggingsfonds dat zich richt op de vastgoedsector ‘woningen’ in Nederland. Vesteda belegt gelden van Nederlandse institutionele beleggers (met name pensioenfondsen). Het totaal in vastgoed geïnvesteerd vermogen bedraagt zo’n € 4,5 miljard. De verhuurportefeuille omvat in totaal zo’n 26.000 woningen. De kerngebieden van Vesteda, waarin de portefeuille zich bevindt, liggen in de Randstad en in midden-Nederland.

Info: www.corporatehousingfactory.com, www.cameloteurope.com, www.vbtgroep.nl