Amsterdam,
11
maart
2022
|
16:22
Europe/Amsterdam

Nieuwbouwplan Westerwal verrijkt de Groningse Zeeheldenbuurt

Aan het Hoendiep en op loop- en fietsafstand van de binnenstad van Groningen heeft Van Omme & De Groot Projectontwikkelaars en Bouwers voor ons 171 middenhuurappartementen ontwikkeld in de energieneutrale wijk Westerwal. Het nieuwbouwplan bestaat verder uit 22 koopwoningen. Inmiddels is de verhuur van de appartementen van start gegaan.

Bereikte mijlpalen

Op 11 maart wordt met de direct betrokkenen van Westerwal, tijdens een feestelijk moment, stil gestaan bij alle bereikte mijlpalen. Door de pandemie konden dit niet eerder worden gerealiseerd. Vooruitlopend op de definitieve oplevering (voorjaar 2022) onthulden wethouder Van der Schaaf - Gemeente Groningen en Pieter Knauff – Vesteda één van de kunstwerken boven de entreepartij van het appartementengebouw. Deze kunstwerken zijn vervaardigd door beeldhouwer Gert Sennema.

Nieuwbouwplan Westerwal

Westerwal bevindt zich in het gebied tussen de Van Heemskerckstraat en de Admiraal de Ruyterlaan in de populaire Zeeheldenbuurt. Naast de 171 huurappartementen, waarvan de bouw in maart 2020 startte, zijn 22 koopwoningen gerealiseerd. Inmiddels zijn alle koopwoningen verkocht en opgeleverd aan de kopers. De appartementen worden dit voorjaar turn-key opgeleverd door Friso Bouwgroep aan Vesteda.

Behoefte aan middenhuurappartementen

Groningen kampt met een groot tekort aan appartementen. Inwoners van de stad met een middeninkomen oefenen druk uit op de vrijesectorhuurmarkt. Zij komen niet in aanmerking voor een sociale huurwoning en kiezen steeds vaker voor een huurwoning in het middenhuursegment. De 171 appartementen van Westerwal vormen dan ook een waardevolle aanvulling op het aanbod in de stad Groningen.