Amsterdam,
23
april
2021
|
17:35
Europe/Amsterdam

Kredietbeoordeling van Vesteda omhoog naar A-

De kredietbeoordeling van Vesteda Residential Fund is door Standard & Poor’s (S&P) verhoogd van BBB+ in 2020 naar A-. De outlook van de kredietbeoordeling blijft ‘stabiel’. Deze rating onderschrijft Vesteda’s sterke financiële discipline, met een laag schuldniveau en een prudent financieel beleid.

S&P vindt dat Vesteda een sterk operationeel resultaat laat zien met een beperkte impact van de COVID-19 pandemie. Ze verwachten dat Vesteda zal blijven profiteren van stabiele huurinkomsten dankzij de hoge bezettingsgraad en de sterke Nederlandse huizenmarkt. S&P beschouwt onze liquiditeitspositie als sterk.

Frits Vervoort, CFO Vesteda: “We beschouwen de hogere kredietbeoordeling als een erkenning voor ons prudent financieel beleid, met een sterk operationeel resultaat in combinatie met onze gediversifieerde woningenportfolio van goede kwaliteit, met een focus op het middenhuursegment in de solide Nederlandse woningmarkt.

De volledige mededeling van S&P over de nieuwe kredietbeoordeling van Vesteda is via deze link terug te vinden of via onze website.

"Dit persbericht is gepubliceerd op 23 april om 17.30 uur door Vesteda Finance B.V. en bevat voorwetenschap in de zin van artikel 7 lid 1 tot en met 4 van Verordening (EU) nr. 596/2014 (Verordening marktmisbruik)"