Amsterdam,
12
oktober
2023
|
19:42
Europe/Amsterdam

Imagine bereikt het hoogste punt

Op vrijdag 13 oktober verricht Rotterdamse wethouder Chantal Zeegers (klimaat, bouwen en wonen) de feestelijke handeling voor het bereiken van het hoogste punt in het bijzijn van betrokken partners van Ontwikkelcombinatie Feyenoord City (OCFC), Bouwcombinatie Parkstad Zuid, Heijmans Woningbouw en BAM Wonen, Stichting Gebiedsontwikkeling aan de Maas (Stigam) en Vesteda en alle betrokken adviseurs.

Imagine, de opvallende nieuwe woontoren aan de Laan op Zuid in Rotterdam omvat in totaal 295 woningen, waarvan 162 koopappartementen, 133 huurappartementen voor Vesteda, 120 parkeerplaatsen en 1.500 m2 commerciële ruimte. Het appartementencomplex bestaat uit twee hoge woongebouwen die op straatniveau worden verbonden door een gebouw met commerciële en maatschappelijke functies. Imagine staat voor duurzaam bouwen: energiezuinige appartementen, een klimaatadaptief gebouw en een collectieve binnentuin. Bewoners kunnen daarnaast gebruikmaken van deelmobiliteit. Volgens planning is de oplevering van Imagine in de zomer van 2024. 

De lichte gevelmaterialen maken van Imagine een opvallend nieuw woonicoon aan de skyline van Rotterdam. De appartementen kijken uit op de groene binnentuin, op de Maas, het nieuwe Feyenoord City en richting het centrum. Imagine is ontworpen door Barcode Architects. De woonoppervlaktes van de koopwoningen variëren van 48 tot 225m2 en de huurappartementen van Vesteda variëren van 50 tot 95 m2

Wethouder Klimaat, Bouwen en Wonen Chantal Zeegers: “Imagine is het eerste project van de ontwikkeling van Feyenoord City. Ontzettend fijn dat de eerste bewoners volgende zomer al kunnen intrekken. Het is een prachtig project met duurzame woningen die omgeven worden door veel groen en water”. 

AM en Heijmans Vastgoed vormen samen de Ontwikkelcombinatie OCFC. Wilco van den Ban, spreekt namens de Ontwikkelcombinatie: “Met Imagine zetten we de juiste toon om op deze plek in Rotterdam een duurzame binnenstedelijke leefomgeving te realiseren. Een plek waar bewoners alles kunnen vinden: van wonen tot sport en van park tot uitgaan. Samen bouwen we hier aan een nieuw stadsdeel van Rotterdam. We werken goed samen met de gemeente Rotterdam en StiGaM. En we zijn blij met het vertrouwen van de huizenkopers en Vesteda als woningbelegger en -verhuurder in project Imagine.” 

De bouw is in handen van de bouwcombinatie BAM Wonen en Heijmans Woningbouw. Henk Dilweg namens de bouwcombinatie: “Met de realisatie van Imagine leveren we een positieve bijdrage voor toekomstige bewoners in Rotterdam Zuid. De samenwerking binnen de bouwcombinatie loopt voorspoedig en voor onze medewerkers geeft het extra motivatie om te kunnen werken aan dit mooie project in een nieuwe duurzame omgeving.”