Amsterdam,
24
april
2017
|
12:00
Europe/Amsterdam

Huurders betalen voor het eerst online bij Vesteda

De eerste geïnteresseerden hebben een optie genomen op een huurappartement in De Generaal en De Goudsbloem. Zij verzilverden hun optie door de administratiekosten online te betalen via iDEAL. Het is anno 2017 voor vrijwel iedereen heel gewoon om online te betalen. Maar binnen de vastgoedsector is online betalen relatief nieuw. Vesteda is dan ook de eerste commerciële verhuurder die online betalen aanbiedt.

Hoe werkt online betalen?
In de digitale verhuur betalen optanten voor hun optie. Hier zijn twee redenen voor. De eerste reden is dat de verhuurmakelaar de nieuwe huurder pas bij de sleuteloverdracht ziet. De tweede reden is dat we willen voorkomen dat huurwoningen onnodig onder optie staan.

De betaalde kosten voor de optie verrekenen we met de eerste huurfactuur. Ook deze eerste factuur betalen huurders via iDEAL. Dat is stukken gemakkelijker voor de klant en gemakkelijker voor Vesteda.

Speciale aandacht
Joke Smeets, Teamleider Debiteuren, Financiën & Administratie, besteedde veel tijd aan het oplijnen van het betaalproces: "Een huurwoning online betalen is niet anders dan een boek bestellen bij bol.com. Maar alles inregelen vergt veel werk. Zo moest Vesteda contracten met de bestaande payment provider wijzigen. Ook hebben we de koppeling tussen ICT- systemen vaak moeten testen."

Joke werkt deze week voor het laatst voor Vesteda. Vanuit het projectteam Digitale Verhuur danken wij haar voor haar enthousiasme en tomeloze inzet.

Betalen via iDEAL is één van de laatste puzzelstukjes die we leggen in de pilot Digitale Verhuur. Inmiddels zijn de online chat, de Mijn-Omgeving voor woningzoekers en de geautomatiseerde ID & Creditcheck al gerealiseerd. Het projectteam Digitale Verhuur verwacht dat alle huurwoningen in De Generaal en De Goudsbloem in september 2017 zijn verhuurd.

Over Vesteda

Over Vesteda

Vesteda is een woningbelegger en -verhuurder die zich richt op duurzame en betaalbare woningen in het middensegment. Vesteda belegt gelden van institutionele beleggers, zoals pensioenfondsen en verzekeraars. De verhuurportefeuille omvat circa 28.000 woningen met een totale waarde van 9 miljard euro. De woningen van Vesteda liggen vooral in economisch sterke gebieden en grootstedelijke regio’s in Nederland.