Amsterdam,
09
november
2021
|
14:55
Europe/Amsterdam

Housing Market Indicator van Vesteda stijgt naar 7,3

Over het derde kwartaal van 2021 worden de marktomstandigheden voor woningbeleggers in Nederland gewaardeerd met een 7,3. Dit is een stijging met 0,1 ten opzichte van het eerste kwartaal. Uit de Housing Market Indicator (HMI) blijkt duidelijk dat de huidige situatie op de woningmarkt meerdere kanten kent. De kleine stijging ten opzichte van een halfjaar geleden wordt vooral veroorzaakt door economische factoren: een hogere groei van het bbp, een hogere inflatie (2,7%) en een laag werkloosheidspercentage van 3,2%. Ook wordt de score beïnvloed door de stijging van de huizenprijzen.

Betaalbaarheid en beschikbaarheid onder druk

We zien tegelijkertijd dat de betaalbaarheid van wonen onder druk staat en dat er voor consumenten steeds minder te kiezen is op de woningmarkt. Op het gebied van duurzaamheid presteren beleggers goed, maar er is wel sprake van een toename van de CO2-uitstoot van alle huishoudens in Nederland ten opzichte van vorig jaar.

Housing Market Indicator

Vesteda heeft de Housing Market Indicator ontwikkeld om inzicht te bieden in de huidige woningmarkt vanuit het perspectief van woningbeleggers. De HMI wordt twee keer per jaar bijgewerkt.

Meer informatie

Neem contact op met Erwin Evers voor vragen of meer informatie over de Housing Market Indicator.