Amsterdam,
19
september
2011
|
00:00
Europe/Amsterdam

Hoogste punt De Willem Barendsz en De Zee-Arend, Overhoeks

Op 16 december 2010 is de bouw gestart van De Zee-Arend en De Willem Barendsz in de nieuwe stadswijk Overhoeks. Deze twee woongebouwen met elk 22 appartementen zijn ontworpen door de Portugese architect Álvaro Siza.  Inmiddels is het hoogste punt bereikt!

Vesteda biedt de appartementen in ‘Te Woon’ aan. Bouw- en aannemingsbedrijf Lokhorst B.V.  is verantwoordelijk voor de bouw in opdracht van de ontwikkelcombinatie Overhoeks.  Architect Álvaro Siza heeft beide gebouwen ontworpen in een kleinschalige, meer intieme setting. De gebouwen onderscheiden zich onderling in de natuurstenen afwerking van het exterieur; een donkere steen voor De Zee-Arend en een lichte uitvoering in het geval van De Willem Barendsz. Ook de binnenzijde kent een hoogwaardige, luxe uitstraling. De plafondhoogte bedraagt 2,80 meter en de appartementen zijn uitgerust met vloerverwarming en vloerkoeling. De grootte van de 44 appartementen varieert van 99 tot 177 vierkante meter. De verwachte oplevering is in het tweede kwartaal van 2012.

Álvaro Siza ontwierp tevens De Europa, het appartementencomplex aan het IJ.  Bewoners van de beide blokken kunnen te zijner tijd gebruik maken van de fitness- en saunafaciliteiten die gevestigd zijn in De Europa.
 
Op zaterdag 24 september kunnen bezoekers de brochure ophalen en een kijkje nemen bij de in aanbouw zijnde gebouwen. U bent van harte welkom tussen 11 uur en 15 uur aan de Overhoeksparklaan 190 voor de start van de rondleiding.

Kijk voor meer informatie over de appartementen, de koop- en de huurprijzen en de open dagen op www.woneninoverhoeks.nl.

Over Overhoeks
Overhoeks, een nieuw stuk Amsterdam aan de zonnige zijde van het IJ. De wijk is vernoemd naar de markante Shell-toren met de kroon en ligt vlakbij het centrum, recht tegenover het Centraal Station. Overhoeks wordt een levendige en eigenzinnige wijk met een mix van wonen, werken, vrije tijd en cultuur. Een wijk met fraaie architectuur en als boegbeeld het nieuwe EYE-gebouw. Er komt een uitgestrekt Oeverpark aan het IJ. Wonen kan in het residentieel kwartier en de Strip. Voor ondernemers komt er plaats in inspirerend erfgoed of bijzondere nieuwbouw. Shell heeft in Overhoeks het STCA gerealiseerd, een mondiaal onderzoekscentrum voor 1.300 onderzoekers. De eerste woningen in Overhoeks zijn eind 2009 opgeleverd.

Het partnership Overhoeks bestaat uit zeven partijen, die nauw samenwerken aan de realisatie van Overhoeks: ING Real Estate Development, Ymere, Vesteda, projectbureau Noordwaarts, stadsdeel Amsterdam-Noord, Shell en het Eye Filminstituut Nederland (het voormalige Filmmuseum). Het gebied wordt ontwikkeld door de Ontwikkelcombinatie Overhoeks, bestaande uit ING Real Estate Development en Ymere. Voor meer informatie: www.overhoeks.nl.