Amsterdam,
21
februari
2022
|
10:14
Europe/Amsterdam

Herstel stormschade neemt meer tijd in beslag

Wij kregen in het afgelopen weekend bijna 300 meldingen binnen over stormschade, in de meeste gevallen had zo’n melding betrekking op afgewaaide dakpannen. In het afgelopen uur ontvingen wij al meer dan 300 telefoontjes van huurders voor informatie over hun eerder ingediende schade en met nieuwe schademeldingen. Echter, zolang het nog stevig waait kunnen onze dakdekkers en aannemers het dak niet op om de schade te herstellen. Onze vaklieden moeten in alle gevallen veilig kunnen werken. 

Herstel duurt langer dan normaal 

Daarnaast zorgt het grote aantal meldingen voor vertraging in de afhandeling van het herstel van de schade. Dakdekkers en aannemers worden op dit moment immers overspoeld met aanvragen en kunnen niet overal tegelijkertijd aan de slag. Hierdoor moeten er keuzes worden gemaakt en prioriteiten worden gesteld. Wij vragen om uw geduld. Het maken van een afspraak voor het herstel kan dus langer duren dan 48 uur. Onze aannemers nemen contact met u op zodra de herstelwerkzaamheden kunnen worden ingepland. Wij verzoeken u om dit contact af te wachten. 

Telefoonlijnen overbezet 

Veel huurders bellen ons om inzicht te krijgen in de stand van zaken of dienen hun eerder gemelde schade opnieuw in. Wij vragen u om onze telefoonlijnen vrij te houden voor nieuwe schademeldingen en andere vragen en verzoeken. Vanwege de enorme drukte verzoeken wij u ook om een nieuwe schade via ons huurdersplatform Mijn Vesteda te melden. Deze meldingen worden geregistreerd en u ontvangt hiervan een bevestiging, waarna er contact met u wordt opgenomen. Helaas zal de afhandeling van uw melding langer duren dan 48 uur.