Amsterdam,
01
april
2022
|
07:25
Europe/Amsterdam

Heijmans realiseert voor Vesteda 76 middenhuurwoningen in Rotterdam-Zuid

Met een turnkey-overeenkomst tekenden Vesteda en Heijmans voor de ontwikkeling en realisatie van 76 middenhuurwoningen en 550 m2 commerciële ruimte in het project De Kuil in Rotterdam-Zuid. De bouw start in mei 2022.

Het project De Kuil bestaat uit 232 woningen: 76 huur- en 156 koopwoningen. De stedenbouwkundige en architectonische kwaliteit van het project is hoogwaardig. De buitenzijde is ‘hard’ en bestaat uit een bakstenen gevel met een reliëf. De binnenzijde wordt met hout uitgevoerd en is dus ‘zacht’. Om een goed evenwicht te vinden tussen kwaliteit en betaalbaarheid is gekozen voor een compact ontwerp van de woningen, met een efficiënte indeling. Er is een binnentuin en een gemeenschappelijk binnenterrein, zodat er veel openbare verblijfsruimte is. De huurwoningen zijn onder meer bedoeld voor keyworkers, zoals verpleegkundigen, leraren en politieagenten.

Pieter Knauff ziet De Kuil als een mooie aanvulling op eerdere Rotterdamse acquisities van Vesteda: “De Kuil ligt op loopafstand van de Rijnhaven, NS-station Rotterdam Zuid en tal van andere voorzieningen. Hier bieden we straks 76 compacte tweekamerwoningen aan met een langjarig zeer betaalbare, gereguleerde huurprijs. Tenminste 30% van de woningen wordt met voorrang verhuurd aan keyworkers. Dit project scoort hoog op natuurinclusiviteit, milieuprestaties, duurzaamheid, energiezuinigheid en sociale cohesie.”

De Kuil ligt op de hoek van de Laan op Zuid, Brede Hilledijk en de Paul Krugerstraat in Rotterdam-Zuid. In deze wijk is uitstekend openbaar vervoer via tram en metro. Met de metro is het centrum van Rotterdam in drie haltes te bereiken.