Amsterdam,
05
september
2017
|
12:00
Europe/Amsterdam

GRESB 2017: Vesteda ontvangt 4e GRESB Green Star

Vesteda - GRESB 2017, 4 Green Stars

Op woensdag 6 september zijn de resultaten van de GRESB bekend gemaakt. We zijn verheugd om te melden dat Vesteda de vierde GRESB Green Star heeft behaald.

Onze inspanningen op het gebied van CSSR hebben zich vertaald in een score van 76 punten, ten opzichte van 67 punten vorig jaar. Vergeleken met onze peergroup hebben we de 6e plaats behaald (van de 13). Vorig jaar stonden we op plaats 5 van de 10. Dit geeft aan dat de deelnemende woningbeleggers duurzaamheid hoog in het vaandel hebben staan. Ook gaan wij verder met onze ambitie om Vesteda stapje voor stapje steeds duurzamer te maken.

GRESB

GRESB (Global Real Estate Sustainability Benchmark) is een organisatie die als doel heeft om diepgaand, onafhankelijk onderzoek te doen naar de duurzaamheidsprestaties van vastgoedportefeuilles. De vastgestelde benchmark is gemeten over peiljaar 2016, met data van 823 deelnemende vastgoedfondsen.

Over Vesteda

Over Vesteda

Vesteda is een woningbelegger en -verhuurder die zich richt op duurzame en betaalbare woningen in het middensegment. Vesteda belegt gelden van institutionele beleggers, zoals pensioenfondsen en verzekeraars. De verhuurportefeuille omvat circa 28.000 woningen met een totale waarde van 9 miljard euro. De woningen van Vesteda liggen vooral in economisch sterke gebieden en grootstedelijke regio’s in Nederland.