Amsterdam,
11
december
2013
|
00:00
Europe/Amsterdam

Gertjan van der Baan benoemd tot CEO Vesteda

Vesteda maakt bekend dat de heer Gertjan van der Baan tijdens de Algemene Vergadering van Participanten in Vesteda Residential Fund FGR is benoemd tot CEO van Vesteda Investment Management BV. Samen met Luurt van der Ploeg, CFO van Vesteda Investment Management BV, vormt hij de statutaire directie per 1 januari 2014. 

De heer Van der Baan (1968) was tot zijn aftreden op 7 juni jl. ruim 10 jaar voorzitter Raad van Bestuur van woningbelegger Nationaal Grondbezit, “Nagron”. Nagron is onderdeel van de Rotterdamse Van Herk Groep, waarvan hij sinds 2009 ook CEO was. Voorafgaand aan zijn dienstverband bij Van Herk Groep werkte Van der Baan bijna 9 jaar in het vakgebied Corporate Finance bij Kempen & Co. Van der Baan was ook 6 jaar commissaris bij biotech bedrijf Agendia. Hij is afgestudeerd als bedrijfseconoom aan de Erasmus Universiteit Rotterdam.

Profiel Vesteda
Vesteda is een ondernemende fondsmanager in residentieel vastgoed in Nederland. Vesteda belegt gelden van institutionele beleggers (met name pensioenfondsen). Het totaal in vastgoed geïnvesteerd vermogen bedraagt per 30 september 2013 zo’n € 3,7 miljard. De verhuurportefeuille omvat in totaal ruim 24.000 woningen. De kerngebieden van Vesteda, waarin de portefeuille zich bevindt, liggen in de Randstad en Noord-Brabant.