Amsterdam,
19
maart
2013
|
00:00
Europe/Amsterdam

Gemeente Den Haag en Vesteda bouwen samen aan de stad

De gemeente Den Haag en Vastgoedbeleggingsfonds Vesteda zijn op 14 maart 2013 een meerjarige samenwerkingsovereenkomst aangegaan.

De samenwerkingsovereenkomst werd aansluitend aan het Haags Ontbijt tijdens Mipim, de prestigieuze internationale vastgoedbeurs in Cannes, door de Haagse wethouder voor Stadsontwikkeling, Marnix Norder en Vesteda CEO Arjan Schakenbos ondertekend. Met deze ondertekening is het startsein gegeven voor een samenwerking die voorziet in een afname van 100 middeldure huurwoningen per jaar voor de duur van 5 jaar.

Voor Den Haag is het, in een stagnerende markt voor koopwoningen, belangrijk beleggers in huurwoningen aan zich te binden. In Vesteda heeft de gemeente hiervoor een uitstekende partner gevonden. Vesteda wil haar portefeuille in de grote steden uitbreiden. Schakenbos als Norder toonden zich zeer verheugd met het aangaan van de overeenkomst en hebben hun vertrouwen uitgesproken in een succesvolle samenwerking.

Profiel Vesteda
Vesteda Investment Management is een ondernemend vastgoedbeleggingsfonds dat zich richt op de vastgoedsector ‘woningen’ in Nederland. Vesteda belegt gelden van Nederlandse institutionele beleggers (met name pensioenfondsen). Het totaal in vastgoed geïnvesteerd vermogen bedraagt zo’n € 4,2 miljard. De verhuurportefeuille omvat in totaal ruim 25.000 woningen. De kerngebieden van Vesteda, waarin de portefeuille zich bevindt, liggen in de Randstad en Noord-Brabant.