Amsterdam,
20
november
2023
|
08:54
Europe/Amsterdam

Feestelijke start bouw Rotterdams nieuwbouwproject Zuiderhof voor Vesteda

Op woensdag 22 november vindt de feestelijke start bouw plaats van Vesteda’s nieuwbouwcomplex Zuiderhof in Rotterdam. Dit complex met middenhuur- en vrijesectorappartementen wordt onderdeel van tuindorp Vreewijk in stadsdeel Feijenoord. Het project bestaat uit 160 twee-, drie- en vierkamerappartementen, variërend van 48 tot 112 m². De appartementen worden door Vesteda met voorrang verhuurd aan huurders met een maatschappelijk beroep. De oplevering van het complex vindt plaats in 2026.  

Wethouder Chantal Zeegers (Klimaat, Bouwen en Wonen) viert de start van de bouw van dit Vesteda-complex samen met vertegenwoordigers van pensioenfonds ABP, aannemer Dura Vermeer, ontwikkelaar Focus on Impact en belegger/verhuurder Vesteda.

Goed nieuws dat op deze bijzondere plek in Vreewijk, waar vroeger de Daniel den Hoedkliniek stond, vanaf nu hard kan worden gebouwd aan nieuwe woningen. We hebben er met elkaar alles aan gedaan om door te kunnen bouwen. Het project draagt bij aan een betere mix aan typen woningen in de wijk, ook in het middeldure huursegment”, aldus wethouder Chantal Zeegers.

Bart van Dijk, directeur Dura Vermeer Bouw Zuid West sluit zich hierbij aan: “Na een intensieve en goede samenwerking met Focus on Impact en Vesteda is het project zover dat we kunnen gaan bouwen. Wij zijn hier super blij mee en zullen hier samen met onze partners een mooi project van maken.

"Nadat we er met volle toewijding naartoe hebben gewerkt, is dit het moment waar we enorm naar uitkijken," zegt Philip van der Ent, commercieel directeur van Focus on Impact. "Samen met onze gewaardeerde partners hebben we onvermoeibaar gewerkt om op 22 november het startsein te geven voor de bouw van de 160 appartementen. Volgend jaar zal de bouw van de laatste 83 eengezinswoningen aanvangen, waarmee deze bijzondere woonwijk volledig gerealiseerd zal zijn. Samenwerking is hier werkelijk de sleutel tot succes! Met deze fantastische stap voorwaarts dragen wij ons steentje bij aan het verlichten van het woningtekort in Rotterdam."

“Het project Zuiderhof is een zeer mooie toevoeging aan onze portefeuille”, zegt René Tim, head of Acquisitions & Development van Vesteda. “Naast het toevoegen van 160 kwalitatief hoogwaardige middenhuur- en vrijesectorhuurwoningen aan onze portefeuille, zorgen we ook voor maatschappelijke impact doordat de woningen met voorrang worden verhuurd aan kandidaten met een maatschappelijk beroep. Het feit dat we erin zijn geslaagd om in deze tijd zo'n project te gaan realiseren, is te danken aan de toewijding van alle betrokkenen om ook in deze lastigere tijden door te bouwen.”

Over Zuiderhof

Vesteda’s nieuwbouwcomplex Zuiderhof bestaat uit vijf verschillende blokken: twee losstaande appartementengebouwen en drie blokken met portiekwoningen. Onder een van de appartementengebouwen wordt een halfverdiepte parkeergarage met 75 parkeerplaatsen, bergingen en een ruime fietsenstalling gerealiseerd. Het complex ligt tussen de Dordtsestraatweg en de Groene Hilledijk en ligt deels aan het park Valkeniersweide. Het winkelcentrum Zuidplein is op 10 minuten loopafstand en binnen 5 minuten fietsen zijn de winkels aan de Beijerlandselaan bereikbaar. Kinderen kunnen in de buurt naar de kinderopvang of naar school. Tramstation Groene Hilledijk is 5 minuten lopen en met de metro is Rotterdam CS binnen 12 minuten te bereiken.