Amsterdam,
29
september
2022
|
17:52
Europe/Amsterdam

Feestelijke start bouw De Kuil in Rotterdam

Half september werd het startsein gegeven voor de eerste fase van Wonen in De Kuil. Een project met in totaal 232 woningen, waarvan 76 middenhuurwoningen voor Vesteda. De Kuil wordt gerealiseerd op loopafstand van de Rijnhaven, NS-station Rotterdam Zuid en tal van andere voorzieningen

René Tim vertelde in zijn speech over de ambities die Vesteda waarmaakt met de 76 appartementen die in De Kuil werden aangekocht.  De appartementen worden in het middensegment aangeboden, waarvan minimaal 30% naar ‘key-workers’ gaat. Dit zijn Rotterdammers met een maatschappelijke functie, zoals leraren, zorgmedewerkers en politieagenten.

Tijdcapsule
De aanwezigen mochten hun toekomstwens of andere leuke boodschap opschrijven op een wenskaart. Deze werd door de jongste toekomstige bewoner in een tijdcapsule gedaan. Op de bouwlocatie werd gezamenlijk afgeteld van 10 naar 0, waarna de tijdscapsule onder luid applaus werd ingegraven. Dat was tevens het startsein voor een proostmoment.

Over De Kuil
De Kuil bestaat uit 232 woningen, van fijne appartementen tot flexibele eengezinswoningen, die tussen de Brede Hilledijk, Paul Krugerstraat en de Jacominastraat worden gebouwd. Met een groene oase in het midden, waar de bewoners elkaar straks kunnen ontmoeten, kunnen ontspannen of heerlijk kunnen spelen. Met alle voorzieningen dichtbij én binnen 10 minuten in de bruisende binnenstad van Rotterdam. De verrassing van De Kuil is de natuurinclusieve en klimaatadaptieve groene vallei: een weelderige oase vol bomen en planten binnen de stedelijke woningblokken. Hier ontspannen bewoners, spelen kinderen en nestelen dieren. 

 

“De combinatie van de locatie, het ontwerp en duurzaamheid trok ons naar De Kuil”

René Tim, senior Acquisitions & Development manager